Ченгето маниак 3

maniac cop 3

Третият филм от поредицата за Ченгето маниак слага край на историята, като разчита на атмосфера и силна финална конфронтация, за да ни убеди, че е имало смисъл да бъде заснет, задача, която може би се оказва твърде амбициозна за него.

Мат Кордел, полицаят, върнал се от мъртвите като зомби, за да отмъсти за несправедливия процес, отнел живота му, е намерил справедливост, след като виновния за това началник е признал всичко. Детектив Шон Маккини се надява, това да е краят на тази история, но злото никога не умира. Кордел отново бива разбуден от мъртвите след като зъл магьосник от африкански произход прави демоничен ритуал и бива фатално привлечен от млада полицайка, пострадала при изпълнение на служебния си дълг…

maniac cop part 3

Подобно и на предшествениците си, “Ченгето маниак 3” е още един филм, който не застрашава различните фестивали и филмови награди. Той има доста добра атмосфера и злокобен саундтрак, поради което е жалко, че няма сюжет или история – просто поредица от случки без смисъл, които се трупат, за да може филмът да има времетраене, водещо до финалната конфронтация, преследване, което е наистина запомнящо се и донякъде оправя настроението от липсата на сценарий.

Но само донякъде.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор