Ченгето маниак 2

maniac cop part 2

“Ченгето маниак 2” е вторият филм за полицая Мат Кордел, съживил се като зомби, за да мъсти за несправедливата си присъда, дошла след като е притиснал с доказателства силните на деня.

Джак, полицаят, натопен за серията убийства, извършени от мъж в униформа, е оправдан и се готви да се върне на терен, но за съжаление, шефовете му отказват да признаят истината, а именно това, че виновен всъщност е покойният му колега Мат Кордел,  за който се предполага, че е бил убит в затвора две години по-рано. Кордел обаче е оцелял и в битката си с Джак, въпреки унизителната загуба в края на предишния филм, а сега се завръща, за да гарантира, че никой, изправил се на пътя му няма да остане жив. Единственият, който може да го спре е Шон, лошото момче детектив на участъка, който действа заедно с красивата полицейска психоложка. За жалост обаче в града върлува и друг убиец, който посяга на млади момичета, което усложнява случая…

maniac cop 2

Филмите за “Ченгето маниак” едва ли биха били определени като стойностно кино, което провокира тежки социални размисли, но не това е и целта им. Става дума за приятно слашър хорърче в нестандартен сетинг (градския упадък е далеч по-приятен от стандартния детски лагер, пълен с разгонени юноши), с добре направен злодей и атмосферата на ужас от едно време, която просто предполага филмът да се гледа с бира под ръка. Убийствата са ОК, а има и престрелка в полицейския участък, която е готино намигване към първия “Терминатор”.

Готино филмче 😉

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор