Челси Ислан

Chelsea_Islan,_2019

Челси Елизабет Ислан е индонезийска актриса, родена в Съединените Щати. Тя е известна на хорър феновете с изпълнението си на Алфи, главната героиня в поредицата на ужаса “Плячка за Дявола”.

Челси е родена на втори юни 1995-та година във Вашингтон. Майка й е американка, а бащата индонезиец. Макар да прекарва детството си в САЩ, по-късно тя емигрира за Джакарта, столицата на Индонезия, където се налага в актьорския бизнес.

Ислан прави дебюта си като актриса през 2013-та година в драматичен филм на име Refrain, а по-късно става известна с участията си в екшъна Street Society и комедийния сериал What an Annoying Neighbor.

През 2015-та и 2016-та тя се налага като фаворитка на критиците си с участия в биографични филми като Behind 98 и Rudy Habibie, с които печели номинации за престижната награда “Ситра”.

chelsea cute

През 2018-та година тя получава главната роля във филма на ужасите “Плячка за Дявола” (May the Devil Take You на английски или на индонезийски Sebelum Iblis Menjemput), а през 2020-та е звездата и в продължението May the Devil Take You Too. И двата филма са добре приети от феновете на хоръра, като биват сравнени с култови западни продукции от “Злите мъртви” до “Заклинанието”, а Челси прави впечатление с изпълнението си в изключително интензивната роля на преследваната от демони Алфи.

Ислан е четирикратна победителка в конкурса за най-популярна актриса в Индонезия и основателка на фестивала “Младежта на Индонезия”, който защитава ценностите на плурализма. Феновете се надяват да я видят на екран скоро, тъй като догодина излиза и третият филм от поредицата “Плячка за Дявола”, носещ заглавието “Даджал”.

chelsea islan

Представена от Александър Драганов

 

Тагове:  

Оставете отговор