Цубаса Йонага

tsubasa

Цубаса Йонага е японски актьор и озвучител, известен с ролите си в множество анимета, включително Free!, Idolish7 и Uta no Prince-sama.

Цубаса е роден на 15-ти януари 1984-та година в префектура Канагава. Още от ученик се запалва по идеята да се занимава с актьорско майсторство и да озвучава анимета, за което спомага и уникалния му, почти детски глас. Започва да записва от 2006-та, като веднага печели наградата за най-добър новобранец. През следващите години се затвърждава с участия в множество анимета, включително сериали от поредицата “Мобилни костюми Гъндам”.

nagisa kawaii

През 2013-та гласът му прозвучава в първия сезон на Free! от Хироко Уцуми, като той озвучава симпатичния и трогателен герой Нагиса Хазуки. Тази роля се превръща в една от най-известните му и той я изпълнява и в множеството продължения на това аниме. Същата година той печели и ролята на Наги Микадо от групата “Хевънс”, част от поредицата Uta no Prince-sama. Този образ не е сред главните действащи лица в историята, но също се превръща в негова запазена марка.

През 2018-та Цубаса прави дебют и в конкурентната музикална поредица Idolish7 на Namco Bandai, като дава гласа си на Мицуки Изуми, още един трогателен герой, мечтаещ да стане идол и полагащ много труд затова. Макар в света на анимето образът да не е от най-обичаните сред феновете, на живо е другояче и това е един от персонажите, към който зрителите са привързани най-много.

Цубаса освен това е музикант, а дава гласа и за игри. Той работи толкова много, че през 2019-та трябваше да си даде почивка, тъй като бе предрезгавял от множеството участия. Пожелаваме му да се пази повече и да продължава да ни радва и през следващите години!

mitsuki icecream

Представен от Александър Драганов

Тагове:  , , ,

Оставете отговор