“Цитаделата” печели българската номинация за “Еврокон”

 

citadelata triple logo

Фентъзи сайт “Цитаделата” печели българската номинация за най-добра интернет публикация, различна от “Фензин”, сочат резултатите от гласуването за български представители на фестивала “Еврокон”, който тази година ще се състои в Дортмунд, Германия. Ние сме спечелили изключително оспорвано гласуване срещу блога на “Дракус”, библиотека “Хипертекст” и SciFi.BG. Искаме да благодарим на всички наши читатели, които ни подкрепиха в тази инициатива. Надяваме се на достойно представяне на европейска територия, но за нас е изключително важна и подкрепата в нашата родина, България! Това е победа колкото на мен и екипа, списващ сайта, толкова и за неговите фенове, останали ни верни през годините.

 

Искам също така да поздравя колегите от хорър клуб “Лазарус”, с които печелим наградата за най-добра литературна публикация (“Писъци”, сборник, в който участвам с разказа “Призраци и богове”), най-добро художествено произведение (корицата на “Писъци” от Петър Станимиров), както и да благодаря на онези от вас, които са ме подкрепили в категориите където не печеля – за писател, преводач, популяризатор и за книгата “Сказания за Ледената планина”. Всеки от вашите гласове означава много за мен. Искам да поздравя още Явор Цанев, който печели убедително в категориите за най-добър писател, популяризатор и периодично издание (списание “Дракус”), най-добрият художник Петър Станимиров, както и колегите от ShadowDance, които са най-добър фензин. Искам да отправя дълбок поклон пред издателство “Бард”, които успяха да спечелят пред “Сиела” благодарение на дългогодишна политика за популязация на фантастиката, както и да аплодирам затова, че Елена Павлова дублира наградата си от нашите годишни награди в категорията за преводач! Изпитвам огромно задоволство и от успеха на Александър Цонков-Lostov, който спечели в категорията за дебют. За всички тях – поздравления!

salute

Накрая, искам да посветя победата на “Цитаделата” на поредицата, за която пишем най-много през последните години, историята, която ме накара отново да се почувствам така, както когато за пръв път откривах жанра като малък – анимациите и аниметата за “Трансформърс”!

Оставете отговор