Цитаделата обявява номинациите за Аниме и Филм на годината този уикенд

Fullmetal-alchemist-666x500

Фентъзи клуб “Цитаделата” ще обяви номинациите си в категориите за Аниме и Филм на годината този уикенд, след което ще си вземе кратка ваканция в трите празнични дни по Коледа. Категорията за Аниме е най-новата ни голяма награда, която основахме през миналата година, когато гласувахме селекция от 40 години история на жанра, завършила с победа на класиката “Железният алхимик” от 2003-та година. Класацията за Филм на годината пък съществува от 2007-ма година, като най-успешните поредици в нея са “Хари Потър” и “Хобит”, всяка от които има по две победи. Наградата за 2017-та обаче спечели първата част от новата адаптация по “То” на Стивън Кинг, заснета от Анди Мушети. И двете категории ще обявим по шест номинации, като някои от претендентите вече участват в другите категории, които разкрихме през миналите уикенди, докато за други това ще е шансът да запишат името си със златни букви между победителите в нашата история. Участниците в категорията за Аниме ще бъдат обявени в събота, докато тези за Филм ще станат ясни в неделя.

Освен петте големи категории, на 26-ти януари 2019-та година, когато клубът планира да връчи наградите си в ДК “Средец”, ще обявим още и победителите в класически категории като Автор и Международен хит на годината, Феникс – за класика в жанра, както и българските победители за годината. Те бяха гласувани в по-тесен кръг, а именно журито, което определи и номинациите в основните категории. Това сме аз, Александър Драганов, д-р Искрен Иванов, основателят на сайта Васил Мирчев, Петя Иванова и Стефан Куюмджиев.

Гласуванията в основните категории ще са през януари, а в тях ще могат да включат участниците в дискусиите на Цитаделата във “Фейсбук“.

Оставете отговор