“Цитаделата” и “Сказания за Ледената планина” се класират на ІІ тур за Еврокона – ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

logo-citadelata-red_zpsa385c437skazaniq-book

“Сказания за Ледената планина” и фентъзи сайт “Цитаделата” се класират за втори тур в гласуването за българска номинация на награда “Еврокон”, а аз, Александър Драганов, участвам в още три категории – за писател, преводач и популяризатор. За да продължим да се борим за победата, трябва да ни подкрепите отново, като ни поставите – стига, разбира се, да искате – на първо място в подредбата на петимата финалисти във всяка една от категориите. Това може да направите ТУК, като гласуването започна днес и продължава до 1-ви май. Тънкостите тук са две – трябва да подредите всичките финалисти по категориите от първо до пето място, а после да потвърдите гласа си по обратния мейл, който ще получите. Това се прави, за да има гаранция, че гласуват реални хора, а не ботове.

“Сказания за Ледената планина” се класира на косъм за участие във финала, след като на първи тур е събрала 14 номинации. Моята фентъзи книжка, в която разказвам историята на елфа Алтиарин, вампира Римиел и магьосницата Лерта се състезава с “Писъци”, първия сборник на хорър клуб “Лазарус”, в който също имам участие, както и с цели три антологии на Явор Цанев – авторската Home, Sweet Home и съставените от него “По крилете на гарвана” и “451 градуса по Бредбъри”. Това е повече от авторитетна компания, тъй като аз безкрайно уважавам труда на Явор, както и колегите от клуб “Лазарус”.

“Цитаделата” води класацията за най-добра Интернет публикация, различна от фензин, с 19 гласа, което я поставя на първо място пред амбициозния литературен проект Библиотека “Хипертекст” и колегите от scifi.bg. В селекцията са също блоговете на Човешката библиотека и “Дракус”, така че това е доста елитна компания и ще бъдем трогнати, ако ни подкрепите.

В категорията за Най-добър писател съм на трето място с 14 гласа. Пред мен са Явор Цанев и Елена Павлова, а зад мен, на минимална дистанция, Бранимир Събев и Сибин Майналовски. Това е повече от елитна група, в която съм смаян, че участвам.

В класацията за популяризатор съм на второ място, зад Явор Цанев и пред “Шедоуденс”, “Фендъм БГ” и Калин Ненов. Това отново е повече от трудна група, ще се радвам, ако подкрепите мен и Явор.

За преводач също заемам втората позиция, зад колегата Елена Павлова, която спечели наградата от нашия клуб през януари. Заедно с нас напред продължават Иван Атанасов /Deadface/, Коста Сивов и Светлана Комогорова. Ако харесвате преводите, които правя на “Пърси Джаксън” и “Междузвездни войни”, ще се радвам да ме подкрепите, макар и тук финалистите да са като от Шампионската Лига.

В категориите, в които не участваме подкрепяме “Гаяна” за издателство и Петър Станимиров за художник, но като цяло смятаме, че всички, стигнали до този етап, както и много от колегите под чертата, заслужават аплодисменти. Важното е гласуването да стане един голям празник, затова не се колебайте да дадете гласа си!

Тагове:  

Един коментар за “Цитаделата” и “Сказания за Ледената планина” се класират на ІІ тур за Еврокона – ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

  • Alexander  :

    благодаря на всички, които са ни подкрепили, резултати най-рано на 7-ми мисля, че ще излязат. най-после откачих новината от заглавната страница

Оставете отговор