Цар Лъв (Магически аудио приказки)

tlk kid new fairy tale

От няколко дни у нас на пазара за вестници и списания може да се намери първия брой от поредицата “Магически аудио приказки”, съдържащ книжка по обичания филм “Цар Лъв” на “Дисни”, придружена с играчка на главния герой Симба като малък. Отговорни за това са майсторите от италианското издателство “Де Агостини”, чиито клон в България започва епична поредица, която трябва да съдържа 99 броя истории от “Дисни”.

В “Магически аудио приказки” имаме много сбит преразказ на “Цар Лъв”, предназначен за най-малките фенове. Той е изключително подходящ за приспивна приказка, като идеята е текстът да може да се слуша и на аудио от тонколонка, която ще излезе с втория брой. Въпреки това трябва да кажа, че авторът на книжката наистина е успял да подбере най-важните моменти от сценария на филма, така че да разкаже историята по начин, който има смисъл. Проследяваме сюжета от раждането на Симба през предателството на Скар, бягството на лъвчето и израстването му в млад герой, накрая върнал трона си. Всичко това е придружено от илюстрации на “Дисни” с наистина феноменално качество, изглежда, че “Де Агостини” внасят нов стандарт в отпечатването, тъй като цветовете на книгата са много живи и далеч по-ярки, отколкото се вижда на снимките, които използвам в сайта. Разбира се, аз си оставам фен и на изданията за “Цар Лъв” от “Егмонт”, но считам, че ако сте колекционер е добре да си вземете и томчето на “Де Агостини”.

Истината е, че у нас всяка година излиза поне по една нова книжка, преразказваща историята на “Цар Лъв” и макар други филми на “Дисни” също да получават внимание, като че ли никой не достига величието на този и заради това вниманието към него е специално. Дори аз не притежавам всички томчета, но този наистина си заслужава, а и освен това върви с играчка, която е очарователна. Понеже доста съм надраснал таргета на тази поредица не знам дали ще си взема следващите броеве, като вторият е за “Книга за джунглата”, но съм много доволен, че си взех “Цар Лъв” и за пореден път изживях магията на любимата си история.

tlk simba toy

Тагове:  ,

Оставете отговор