Цар Лъв: Историята в комикс

lion king comix

“Цар Лъв: Историята в комикс” е нова адаптация на класическата анимация от 1994-та година. На български език тя излиза благодарение на “Егмонт”, като част от серията им подобни преразкази на обичани продукции от “Дисни”.

Муфаса е благороден и мъдър владетел, уважаван от всички животни в Лъвските земи, с изключение на завистливия му брат Скар. Негов син е малкият Симба, който все още не осъзнава отговорностите си на бъдещ цар и смята, че стига да е храбър и силен. За съжаление това позволява на злия му чичо да го заблуди и прокуди от собственото му владение. Ще успее ли лъвчето отново да намери себе си и да възстанови справедливостта?

На практика всички знаят отговорът на този въпрос, тъй като “Цар Лъв” е една от най-обичаните истории на всички времена, неслучайно спечелила наградата ни за Фентъзи на десетилетието през 2021-ва година. Комиксът на “Егмонт” обаче върши чудесна работа, позволявайки Ви да преживеете наново любимата приказка с помощта на красиви илюстрации, прекрасно оформление и чудесен превод, дело на колегата Галена Стоянова. Действително историята е леко съкратена и това на едно място доведе до лека дупка в сюжета, но въпреки това си струва да закупите томчето – то наистина заслужава да краси библиотеката на всеки, който истински обича “Цар Лъв”.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор