Цар Лъв (Егмонт Чародейства)

TLK egmont

“Цар Лъв” е класическата илюстрирана книжка на “Дисни” по сценария на едноименния филм, издадена у нас от “Егмонт” с меки корици в поредицата “Чародейства” и в луксозно издание с твърди корици в “Приказна колекция”. От това, което видях като информация от издателството, общият тираж на тези издания е над 40 000 бройки, което показва уникалната популярност на “Цар Лъв” у нас.

Животните в саваната се събират, за да отпразнуват раждането на Симба, сина на великия цар Муфаса. Всички са дошли, за да се поклонят на бъдещия владетел, само Скар, братът на царя, не е отишъл. Той таи завист и злоба в сърцето си и не може да се примири, че няма да стъпи на трона. Затова решава да измисли коварен план, с който да погуби Муфаса и да се отърве веднъж и завинаги от Симба, като отива при хиените…

Това е типичната книжка на “Дисни” с малко текст и много, но затова пък красиви илюстрации. Идеална е за подарък на дете, а изданието с твърди корици би било гордост за всяка библиотека. Хубаво е, че “Егмонт” продължават да отделят внимание на анимационните класики с такива книги – заслужават си.

tlk egmont deluxe

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор