Хърмаяни става тъмнокожа в театрална пиеса

harry-potter-and-the-cursed-child
Актрисата от африкански произход Нома Думезвени ще има честта да изиграе Хърмаяни в тетралната пиеса “Хари Потър и прокълнатото дете”, която излиза на сцена догодина. Тя ще застане редом до Джейми Паркър и Пол Торнли, които получават ролите на Хари Потър и Рон Уизли. Това е голяма промяна спрямо кастинга на филмите и до известна степен е изненадващо, че Радклиф не участва отново в ролята на Хари, тъй като самият той е доста известен театрален актьор. Дж.К. Роулинг обаче изглежда доволна от избора:

Развълнувана съм от избора на актьорите…. нямам търпение да видя как Джейми, Нома и Пол ще пренесат приключенията на Хари, Хърмаяни и Рон следващото лято.

Следващата година ще е вълнуваща за феновете на Хари, тъй като освен пиесата на голям екран ще излезе и “Фантастичните зверове”, игрален филм за магьосника Нют Скамандър, познат като автор на учебник, ползван от Хари Потър. За момента обаче Роулинг няма планове да претворява нито книгата, нито пиесата в литературен формат, макар надеждата за новелизация да умира последна. Любопитно ще е да видим дали ще видим пиесата и в страни извън Великобритания и ако дойде в България, дали няма да има кастинг с наши актьори.

Оставете отговор