Хуоаранг

hwo tekken 7

Хуоаранг (писали сме го още Хуоранг, на руски съм виждал също така Хваранг) е герой от поредицата бойни игри Tekken, който се появава в третата й част и оттогава насам е практически неизменен участник в сюжета.

Хуоаранг е кореец, който е майстор на бойното изкуство таекуондо, което е овладавява благодарение на учителя си Баек. Импулсивен и склонен често да се хвърля в битки, той е заклет съперник на Джин Казама, с който е завършил наравно в улична схватка, а това е предизвикало желанието му да се докаже като по-добър. За жалост малко след това учителят му изглежда погубен от Огре, демоничен звяр, наричан Бога на битките. За да отмъсти, Хуоаранг се включва в Турнира на Железния юмрук, където ще може да се изправи както срещу него, така и срещу Джин.

tekken 6 hwo

След това издание на турнира Хуоаранг бива принуден да изпълни наборната си военна служба (в Южна Корея, както и в Северна между другото, още имат казарма), което прекъсва съперничеството му с Джин. След като обаче той отново се насочва към битка с него, но за негово потресение по време на нея противникът му се превръща в демон, след сблъсъка с който Хуоаранг се озовава в болница. Решен да продължи своя вече паранормален враг, той започва да тренира още по-интензивно с чудодейно върналия се Баек, като целта му е да победи демона, в който се е превърнал Джин… а може би и да го спаси от проклятието.

hwo cute

В седмата част от играта, Хуоаранг покрива едното си око с превръзка след като получава нараняване след среща с войници на ООН, нападнали него и Джин по време на решителния им сблъсък. Също така, в някакъв етап от кариерата си на боец той се сприятелява с боксьора Стив Фокс и дори е в отбор с него, когато героите от Tekken се изправят срещу колегите си от Street Fighter.

Hwoarang_and_steve_fox

За мен Хуоаранг е любим герой още от появата му в третата част от играта, която имах възможност да пробвам в дома на мой съученик, който имаше революционния за времето си първи “Плейстейшън”. Готиният му външен вид, съчетан с атрактивен боен стил на много ритници го направи мой любимец още тогава и той си остана предпочитан от мен персонаж и в следващите издания на Tekken, та чак до актуалната седма част. В случай, че някога стигна до евентуални продължения на играта е много вероятно ако той участва отново пак да бъде мой фаворит 🙂

hwo cool

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Един коментар за Хуоаранг

  • Alexander  :

    Наш потребител отбеляза следното във Фейсбук:
    “Всъщност името му трябва да е Хва-Ранг кръстен на един от 24те тула (форми) във Таекуондо. Самото му име означава “войни на цветето” и представлява елитен боен отряд на Корея.”
    Доверяваме се на експертното му становище, но запазваме името така, както го чуваме, за да не объркваме онези фенове, правещи същото, като поднасяме извинения на онези, които биха се почувствали засегнати от това.

Оставете отговор