“Хрониките на Ралмия” продължават в “Читанка”

ralmia 2

Фентъзи поредицата “Хрониките на Ралмия”, първата книга от която, “Перлата на Феникса”, бе и дебютната ми самостоятелна публикация благодарение на издателство “Фентъзи Фактор”, ще продължи да излиза след повече 10 години пауза. Това ще стане благодарение на най-големия читателски сайт у нас “Читанка – Моята библиотека”, в който от години може да се прочете и първата книга – ако искате да го направите просто кликнете ТУК! Продълженията ще излязат в електронен формат напълно безплатно. Те бяха писани преди време във форума на сайта, но от много години са практически недостъпни заради бъговете в него. Тази година поради пандемията от коронавирус реших да им направя редакция, а ще има и корекция от страна на “Читанка – Моята библиотека”, които вече изготвиха корица на втора и трета книга. За всичко това трябва да изкажа специална благодарност на Надя Михайлова, която ми оказа огромна помощ за довършването на първия ми голям фентъзи проект. Ето и описанията на части II и III, за които се надяват да излязат преди края на календарната 2020-та година:

Хрониките на Ралмия: Чеда на магията

Майкъл е от младежите, на които сякаш нищо не липсва – добър ученик, отличен атлет и истински красавец, той е обичан от всички. Брат му Джеси обаче е самотник, който сънува кошмари и твърди, че вижда чудовища. Въпреки това, когато съученици ги предупреждават, че по петите им е стръгнал мистериозен старец, който твърди, че е от „Скотланд Ярд“, двамата са принудени да избягат във вълшебната страна Ралмия, където драконите са истински и ги очаква велика съдба. За жалост обаче преследвачът им не се отказва лесно, а веднъж завърнал се в Ралмия, вече няма никаква причина да крие истинските си сили…

Повече от десетилетие след излизането на „Перлата на Феникса“, книга първа от „Хрониките на Ралмия“, читателите най-после ще могат да видят оригиналното й продължение, история с битки и вълшебства, с герои, злодеи и страховити чудовища, в които личи почеркът на Александър Драганов – авторът на „Сказания за Ледената планина“, „Черната корона“, „Звездата на Гибелта“ и „Тримата вълшебници и Златното руно“.

 Хрониките на Ралмия: Изумруда на Базилиска

Когато се явява на кастинга за филма „Хрониките на Ралмия“, Джефри вижда шанс да припечели добри пари и да пробие в Холивуд. За колегата му Чарли, съперник за главната роля, това пък е начин да изживее приключенията от любимите си книги за мечове и магии, с които е израснал. В действителност обаче и двамата са отведени в друг свят, където ще трябва наистина да извършат това, което са смятали, че ще е само наужким и да се изправят срещу новото зло, връхлетяло вълшебната страна Ралмия – ужасяващите и свирепи черни елфи, които, веднъж научили за появата на момчетата, изпращат най-безмилостния си убиец, за да ги пресрещне и сложи край на приключението им още преди то да е започнало…

Третата книга от поредицата „Хрониките на Ралмия“ е фентъзи, излязло във форума на сайт „Цитаделата“ преди повече от десет години, но сега се появява за пръв път пред по-широка аудитория читатели. История за приятелството, доблестта и битката със злото, в която се разпознава почеркът на Александър Драганов, автор на „Сказания за Ледената планина“, „Черната корона“, „Звездата на Гибелта“ и „Тримата вълшебници и Златното руно“.

С тази новина сайтът излиза във ваканция, която ще продължи до 17-ти август. Желаем приятна почивка на всички наши читатели!

ralmia 3

Оставете отговор