Хисока стана първият аниме шампион в Дуелите

hisoka oh yeah

Могъщият Хисока от Hunter x Hunter стана първият герой от аниме, който печели титла в Дуелите на Цитаделата. Това се случи след като той успя да надвие Леотроп от “Трансформърс” със 7 на 4 гласа в двубой, в който водеше още от старта. Имаше дори момент, в който изглеждаше, че Хисока върви към разгром, водейки с 6 на 2 срещу противника си, но след това феновете на роботите под прикритие опитаха контраатака. Тя обаче не се оказа достатъчно ефективна, за да обезпокои Хисока и така той стана новият шампион в Дуелите, наследявайки на върха Вега от Street Fighter, спечелил преди година.

hisoka awesome and great

Титлата за Хисока е резултат от еволюцията в сайта, който през последните години пренасочи интересите по-скоро на Изток и към анимето и по-малко на Запад и върлуващата там политкоректност, но не може да се каже, че титлата е дошла лесно за Хисока. Още в първия си Дуел чаровният лошко от Hunter x Hunter трябваше да се изправи срещу Орочимару, архизлодей от “Наруто” със змийски облик и отровна сила, над който надделя само с един глас. Втората битка изправи Хисока срещу Кен Мастърс от тогавашната поредица-шампион Street Fighter, която изглеждаше невъзможна за спиране след като преди това уличният боец беше надвил Хваранг от Tekken. Хисока обаче отново излезе победител, този път с три гласа разлика. На полуфинала му се наложи да се изправи срещу мечоносец, който няма равен в битките с хладни оръжия, а именно Макото Шишио от “Скитника Кеншин”, мъж, вече изхвърлил от Дуелите Ичиго от Bleach и Грифит от Berserk. Хисока обаче се оказа твърде силен за него и го би с два гласа. И точно когато титлата започна да изглежда близо се оказа, че на финала го очаква трансформър.

hisoka poster

Беше ясно, че за да е стойностна титлата на анимето, тя трябва да дойде срещу представител на друг силен фендъм в Цитаделата, но сигурно уийбовете, които ни четат са проклели съдбата, изправила на финала Хисока срещу Леотроп, герой от култовата анимация “Войната на зверовете”, започнал Дуелите налагайки се над други любими персонажи от едно време като Мум-Ра от “Гръмотевичните котки” и Лотор от “Волтрон”, преди да напомни точно колко силна е сага за роботите под прикритие, надвивайки на полуфинала Ерен от Attack on Titan. Ала дори мощта на Кибертрон се оказа недостатъчна срещу магията, ума и ловкостта на Хисока и така той стана шампион в Дуелите!

hisoka champion

Искам да честитя титлата на Хисока Мороу на всички, които обичат японската анимация и позволиха тя да стане част от фендъмите на Цитаделата, конкретно на отакутата, следящи Hunter x Hunter, на геймърите, разцъкващи Jump Force и най-вече на Мария Пугьова от клуба на Цитаделата, която неуморно подкрепяше този герой и дочака успеха му. За нея и всички вече споменати, поздрав с комботата на великия Хисока 🙂

Дуелите на Цитаделата ще се завърнат през 2023-та година!

Тагове:  ,

Оставете отговор