Хисока срещу Леотроп

Hisoka vs Cheetor

След осем месеца на битки и гласувания, Дуелите на Цитаделата за 2022-ра година достигнаха и до финалната битка, която трябва да определи новият шампион на рубриката. За нея се класираха двама персонажи – аниме героят Хисока от поредицата Hunter x Hunter и превръщащият се в гепард робот Леотроп от “Трансформърс”. След 24 часа, един от тях ще наследи уличния боец Вега от Street Fighter като шампион в Дуелите.

hisoka cute

Хисока започна Дуелите тази година срещу Орочимару, змиевидния злодей от поредицата “Наруто” и в някаква степен изглеждаше в ролята на аутсайдер, но успя да го победи. Втората му битка беше срещу Кен Мастърс от Street Fighter, а Хисока отново спечели, слагайки край на победната серия, която поредицата биткаджийски игри на “Капком” имаше. На полуфинала Хисока се изправи срещу Макото Шишио, злия майстор на меча от поредицата “Скитника Кеншин”, с който участва в играта Jump Force, но отново изтръгна победата. Така Хисока има шанса да стане първия чист аниме герой с титла в Дуелите, но както може да се очаква, последната битка се очертава да е най-трудна.

cheetor-cyberverse

Леотроп или както е по-правилно да се каже Чийтор, стига да не ползвахме класическия превод от старата анимация “Войната на зверовете”, върна “Трансформърс” като сага, печелеща Дуели в Цитаделата след като започна годината си с убедителна победа срещу Мум-Ра от друг любим рисуван сериал, а именно “Гръмотевичните котки”. Втората му победа дойде срещу принц Лотор от “Волтрон – Защитникът на вселената” и това може би е създало впечатлението, че трансформърът е победител само в детския кът. На полуфинала обаче Леотроп надви считания за фаворит Ерен от Attack on Titan и така се оказа, че влиза на финала от позиция на силата. Ако вземе титлата, той ще е вторият трансформър, печелещ рубриката след Бъмбълби през 2016-та година.

В крайна сметка обаче кой да е шампион ще решите Вие, читателите на нашия сайт. Гласуването е отворено във “Фейсбук” до утре в 13.00ч. Първа титла за анимето или втора за “Трансформърс”? Изборът е ВАШ!

Оставете отговор