Хироу Файнс-Тифин

hardin scott

Хироу Файнс-Тифин е английски актьор и модел, прочул се още от дете с изпълнението си на малкия Том Риддъл в “Хари Потър и Нечистокръвния принц”. Той е племенник на небеизвестния Ралф Файнс, изиграл възрастната версия на персонажа му – лорд Волдемор.

Хироу е роден на 6-ти ноември 1997-ма година в Лондон, където израства и получава образование. Първата си роля печели още през 2008-ма година в черната комедия Bigga than Ben. Година по-късно той осъществява първия си пробив, като печели ролята на малкия Том Риддъл в шестия филм от поредицата “Хари Потър”. Съществено влияние затова оказва фактът, че чичо му Ралф играе порасналата версия на персонажа му, но въпреки това режисьорът Дейвид Йейтс настоява, че Хироу е показал необикновено умение да звучи зловещо, докато изрича репликите си.

young riddle

Следващите години Хироу няма толкова големи роли, като паралелно работи като градинар, занимава се и с кетъринг и понеже пораства хубав, става и модел, ангажиран от водещи марки в бранша. През 2018-та година излиза “След”, екранизация по романа на писателката Анна Тод, в която той изпълнява ролята на Хардин Скот. Хироу пожънва голям успех в това изпълнение и се превръща в идол за фенките, като Робърт Патинсън в годините му като Едуард Кълън от “Здрач”. Файнс се снима и в четирите продължения на филма, като голяма част от поредицата е заснета в България, а освен актьор той става и продуцент на историята.

Догодина Хироу Файнс-Тифин ще участва в екшъна The Ministry of Ungentlemanly Warfare, където ще играе редом до легендата Хенри Кавил. Пожелаваме му да има успехите на чичо си и вярваме, че името му тепърва ще се чува.

hardin hero

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор