Хирому Аракава e третата номинирана за Автор на годината

hiromu arakawa

Хирому Аракава печели третата номинация на Цитаделата за Автор на годината. Тя е известна като създателката на популярната манга “Железният алхимик”, по която са създадени две от най-великите и обичани анимета в историята. С нейното включваме продължаваме традицията на Цитаделата от последните години да имаме участници, свързани с японската анимация и в тази категория, като Аракава ще се бори да наследи на върха Кентаро Миура, който спечели миналата година за епиката “Берзерк”.

hiromu_arakawa_fullmetal

Аракава е родена в Хокайдо, като израства в селско семейство, преди да се премести в Токио, където създава мангата “Железният алхимик”, превърнала се в една от любимите истории на феновете в историята. Когато Цитаделата за пръв път включва категорията за аниме в годишните си награди, в нея участват произведения от цялата история на жанра, като именно “Железният алхимик” печели победата със старата си версия от 2003-та година. Сега Аракава има шанс да се сдобие с втори трофей от наградите на Цитаделата, но дали ще стане, ще изберете Вие в гласуването утре и вдругиден.

Завършваме представянето на номинацията с любопитния факт, че истинското име на Хирому Аракава всъщност е Хироми, но тя е избрала по-мъжки звучащ псевдоним, за да не изтърве момчешката аудитория за “Железният алхимик” – тактиката, използвана и от Дж.К. Роулинг за “Хари Потър”. Тя често обича да изобразява сама себе си с рисунка на усмихната крава.

Arakawa_self_portrait

Оставете отговор