Хироко Уцуми

hiriko utsumi

Хироко Уцуми е японски режисьор, аниматор и мангака (автор на комикси). Тя е известна като режисьора на първите два сезона от поредицата Free!, както и на оригиналното аниме Sk8 the Infinity.

Хироко е голямо име в японската анимация и е работила по редица проекти преди да стане режисьор. Сред тях личат заглавията на поредици като Full Metal Panic, Clannad и K-On. Най-големият си успех обаче Уцуми постига като режисьор.

free eternal summer

Първият й голям удар е през 2013-та година, когато тя успешно адаптира на аниме романа High Speed! на Коджи Оджи. Той е основата на поредицата за плувци Free!, която постига невероятен успех сред феновете. Впечатление прави ювелирната й работа по анимацията, която точно отразява различните типове физика на плувци, съответстващи на стила, в който се състезават. Това обаче е подплатено с интересни характери на героите, чиято съдба привлича вниманието на зрителите.

Уцуми признава, че “обича да рисува красиви тела” и намира героите за “секси”.

Banana-Fish

През 2018-та тя сменя стила, като адаптира на аниме класическата манга Banana Fish от Йошида Акима. Това е много тежка драма за теми като сексуалното насилие, употребата на наркотици и организираната престъпност. Тя обаче успява да се справи и анимето й събира очите на феновете, макар да разбива сърцата им.

“Всеки персонаж в мангата е интересен и пълнокръвен, но аз се привързах към главните герои Аш и Ейджи”, признава Уцуми. “Молех да ми дадат да работя по тях”.

adam vs langa

Sk8 the Infinity е най-новият й проект, направен съвместно с култовото студио Bones. Той е различен от Free! и Banana Fish по това, че е оригинална история, а не адаптация на вече съществуващо произведение, а историята за скейтърите, участващи в нелегални спускания по смъртоносен маршрут, привлича огромен интерес. Вече бе обявено, че се работи по нов проект, който да продължи историята от оригиналните епизоди.

Хироко Уцуми е талантлив творец, вече отговорен за няколко култови истории. Нямаме търпение да видим какво тепърва ще ни предлага и занапред!

rin free

Представена от Александър Драганов

Тагове:  , , ,

Оставете отговор