Хироки Такахаши

Хироки Такахаши е японски актьор и озвучител, известен с ролите на Риу в новите игри от поредицата Street Fighter и на Цукумо в музикалната поредица Idolish7.

Такахаши е роден на 7-ми септември 1974-та година в Токио. Започва да играе още през 80-те години, а през 90-те записва участие в редица култови поредици като “Макрос 7”, “Трансформърс” и стария Hunter x Hunter, където дава гласа си на култовия злодей Хисока. В началото на новия век той става част от кастинга на класиката “Ю-Ги-О”, печели си роля в спортната поредица Prince of Tennis, както и в робо епоса Gundam SEED.  През 2007-ма записва участие в легендарното Death Note, а две години по-късно започва да записва Риу в многобройните игри от поредицата Street Fighter, като не е спрял да го прави и до днес. Първите му участия в музикални анимета са за Dream Festival R и Ensemble Stars, а през миналата година направи силно впечатление с озвучаването на злодея Рьо Цукумо в Idolish7, на който придаде много характер с извиването на гласа си.

В личния си живот Такахаши е фен на китарата, бейзбола и футбола. Очакваме през октомври да го чуем отново като Цукумо и стискаме палци да запише още култови аниме роли!

hiroki takahashi

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор