Хиори Тоно

Tono_Dive_to_the_Future

Хиори Тоно е плувец и герой от аниме поредицата Free! Той играе ключова роля в третия сезон Dive to the Future, където е практически дясна ръка на Икуя Киришима.

Преди да се запознае с Икуя, Тоно е кротко и срамежливо детенце без много приятели. Затова той бива изключително щастлив да се запознае с Киришима, докато учи в САЩ и изпълнява заръката на брат му да бди над него, докато той се развива като плувец. Хиори следи Икуя да е добре и го спасява от удавяне, като в същото време гледа и емоционалния му комфорт. Тоно е притеснен от това, че любимата приказка на Киришима е “Малката русалка”, трагичната история на Х.К. Андерсен.

След като се връща с Киришима в Япония, самият Тоно става много силен плувец по гръб, който посреща с нежелание завръщането на Харука Нанасе в живота на Икуя. Като малък, Хару не е спазил свое обещание към Киришима и Хиори смята, че с присъствието му той ще навреди на приятеля му, като всячески предотвратява срещата помежду им и дори плува срещу Макото Такибана заради бас, с който да попречи на Нанасе.

tono worried

Самият Икуя обаче не се радва на това, че Тоно бди като квачка над него и Хиори е съкрушен, когато той все пак плува с Харука, тъй като смята, че е изгубил приятеля си заради стария му другар. За щастие Тоно греши – Киришима намира себе си след състезанието с Харука, но после отива при Хиори, за да го убеди да плуват в един отбор. Така приятелството между двамата се засилва още повече, а Хиори се отпуска покрай плувния отбор от “Иватоби”, с чиито представители Икуя се е познавал като малък.

Хиори Тоно е енигматичен и интересен герой, чиито хладен начин на общуване прикрива огнените му емоции. Той е поредният страхотен персонаж от Free!, заслужил си биография в Цитаделата.

tono water

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор