Хилядите лица на Дънджа

The_Thousand_Faces_of_Dunjia_-_奇門遁甲

В днешния брой на Азиатско Каре ще се пренесем в една приказна страна, където група храбри войци се опитват да предотвратят инвазия…от извънземни! Филмът е сравнително нов и доста успешен. Режисьорът Ву-Пинг Ян е добре познат на публиката от кунг-филмите, с които се занимава вече 30 години. И ако Ян дава хореографията, сценаристът Харк Цуй създава прекрасна фентъзи история, на която се наслаждавах с часове.

16770_5

Началото на филма ни отвежда в дълбокия космос, откъдето гигантски астероид се носи към планетата ни с огромна скорост. Огромната скала се разбива близо край Китай, в един затънтен планински край, където никой не успява да я забележи. По същото време в съседното градче започват да се случват странни неща. Един ден на градския пазар пристига огромен човек, който хвърля хората в ужас. Опитвайки се да си пробие път покрай една страноприемница, здравенякът се превръща в огромно чудовище, което започва да поглъща бедните граждани. Тогава група смели бойци се появяват изневиделица и сразяват гадното същество. Никой не ги е виждал до този момент, а и хората не знаят, че това всъщност са бойците на тайнствен Клан, който се бори с извънземните нашественици. Дълбоко под на града, нинджите се събират за да планират стратегията си срещу новопоявилия се враг. И тогава разбират, че зад нашествието стои нещо много по-голямо.

MV5BZjk1Mjk2ZmItOWU2ZC00YjFjLTg0OWYtMjM3ZmNjYmQ3YmIyXkEyXkFqcGdeQXVyNzI1NzMxNzM@._V1_

Младият китаец Ченгпенг Донг изпълнява ролята на Жуже – най-младият член на един от Клановете, чиито бойци са се заклели да пазят света. Докато тихо и кротко си купува разни неща от пазара, Жуже става свидетел на битката с чудовището и така открива каква е истинската мисия на бойците. Въпреки първоначалната си подозрителност, те го правят част от техния клан…а и нямат избор, защото той им води ценен гост.

maxresdefault

За китайката Ни Ни, изпълняваща главната женска роля, това е дебют в големите продукции. След убийството на лидера на Клана, нейната героиня – Драгънфлай, поема ръководството като най-силната от всички нинджи. Въпреки склоността си да бъде доста строга и педантична по отношение на правилата, тя успешно ръководите бойците до момента, в който най-неочаквано не се появява нов лидер.

MV5BNjgyOWMxNTktNDNhZS00NTM2LTllMGYtOWRiYTE4MjBhYTdhXkEyXkFqcGdeQXVyNzI1NzMxNzM@._V1_

Ариф Лий, дългогодишен ученик на Джеки Чан, поема най-сложната роля в продукцията – тази на младежа Дао Йечанг. Дао става жертва на прекалената си жертвоготовност, след като в една от битките спасява живота на Драгънфлай. За жалост, той губи крака и ръката си, поради което другарите му по оръжие решават да го изоставят в полицейски приют. Точно тогава обаче се появява и неговото спасение.

download (1)

Този филм наистина е забележителен с това, че съчетава бойните изкуства със страхотна сюжетна линия. Но така става, когато в киното се работи за това, паричките от зрителите да отиват по предназначение, а не в обръчи от групи по интереси. Горещо препоръчват филма на всички фенове!

Ревю на Искрен Иванов

Оставете отговор