Харука Нанами

haruka

Харука Нанами е главният герой в аниме поредицата Uta no Prince-sama, известна накратко и като Utapri. С нейната биография, поне засега, приключваме прегледа на герои от тази история.

Харука мечтае да стане композиторка, за да запише песен с любимия си идол Хаято. За целта тя опитва да влезе в академията “Саотоме” и успява да го направи, макар да закъснява за изпита. Понеже обаче е помогнала на изгубило се малко дете, за нея се застъпват и тя успява да стане част от клас, където първоначално не може да се оправи, заради страха си да работи пред публика. След като преодолява това обаче тя става търсен талант от много идоли, които искат да завършат с нея. Причината е не само в таланта й, но и в доброто й сърце, заради което е помогнала в ученето на няколко млади изпълнителя, сред които Итоки Отоя, Джингуджи Рен и Токия Ичиносе, който всъщност е Хаято. Вместо да избере между тях, тя решава да напише песен за всички и така се създава групата “Стариш”.

haruka-nanami

Първоначално директорът на училището смята да отстъпи новата банда на опитен композитор, което срива Харука, но певците я подкрепят и така тя задържа позицията си. За нея обаче следва нов шок, когато към нея приближава Сесил Айджима, принца на вълшебната страна Агнаполис, който тя без да знае е освободила от проклятие. Сесил признава, че е влюбен в нея и иска да са заедно, което шокира изпълнителите на “Стариш”. Вместо това обаче Харука привлича и него към бандата, намирайки липсващия детайл, който й трябва за съвършената песен, с която момчетата да се пробват за наградата “Утапри”.

Конкурентите на “Стариш” са от групата “Хевънс” на Отори, конкурент на директора Саотоме. За да бъде битката честна, Харука е наета да направи песен и за тях, а лидерът им Ейчи Отори, открито си казва, че след като победят “Стариш”, ще я привлекат към тяхната организация. Да, но “Стариш” печелят наградата!

Haruka-Nanami

След този успех, Харука трябва да прави песни и за опитните “Квартет Найт”, които се борят за честта да открият спортния фестивал “Трипъл Ес”. По-късно в борбата затова се включват “Стариш” и “Хевънс”, като Харука работи за всички тях. Така по времето, когато се провежда големия концерт “Вълшебното кралство на музиката”, Харука Нанами е най-успешният и утвърден композитор на азиатски поп в Япония.

Освен като музикант, Харука е ценена и като жена, като много от момчетата в трите банди не съумяват да прикрият чувствата си към нея. Но за момента, както казва Рен, Харука е влюбена в музиката, затова и всички са съсредоточени в това да правят най-добрите възможни песни с нея.

haruka smile

Представена от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор