Хари Потър спечели титлата в Дуелите за 2018-та година!

harry_and_hedwig

Хари и Хедуиг – арт на Naadi

Магьосникът Хари Потър от едноименната поредица на Дж.К. Роулинг спечели титлата в Дуелите на Цитаделата за 2018-та година след сблъсък с великия Ктхулу от творчеството на Х.Ф. Лъвкрафт. Битката наистина отговори на очакванията и се превърна в най-масовата анкета, провеждан някога в историята на сайта.  Дуелът започна изключително оспорвано от самото начало, като Хари Потър и Ктхулу си разменяха водачеството през цялата първа половина от съботния ден и чак вечерта Хари натрупа аванс, който в един момент стигна изглеждащите като непреодолими 10 гласа.

harry portret

Феновете на Ктхулу обаче явно са нощни птици, тъй като на сутринта разликата между двамата намаля на 4 гласа, а в неделната сутрин имаше пределна мобилизация и на двете агитки, като в крайна сметка надделя тази на Хари Потър, спечелил с 56 на 49 гласа или 53,3% от всички пуснати бюлетини в анкетата. Това е най-голямата победа на Хари в Дуелите на Цитаделата, след като няколко предишни години той отпадаше по нелеп начин още в началните фази на турнирите ни. Този път обаче феновете му го поддържаха от първата битка с Нют Скамандър до финала, като Хари постоянно печелеше по над 40 гласа в различните си сблъсъци, сред които впечатление направиха срещите му с Железния алхимик и Бъмбълби.

Harry Viria Art

Арт на Viria

Феновете на Ктхулу имаха съвсем друг подход и явно се пазеха за финала, тъй като разкриха истинския размер на агитката си за пръв път чак при срещата със сестринското чудовище То на Стивън Кинг, когато водния господар на ада спечели също над 40 гласа. Нито той, нито Потър обаче имаха толкова високи резултати преди финалната битка, една на моменти озадачаваща статистика. В този ред на мисли, за съжаление не се мина и от някои чисто български моменти като опити за експорт на анкетата извън нашата група и изключително странна избирателна активност в късните часове на нощта. Всичко това ме принуди да сложа край на битката малко по-рано от очакваното, в рамките на стандартните 12 часа от началото, без допълнителен половин час, който бях замислил по случай финала. Трябва да се отбележи обаче, че спорни моменти имаше дори по време на Световното първенство по футбол, както и на Шампионската лига, като те не могат да засенчат успеха на шампиона. Това важи в пълна степен и за нашата битка, в която гласуваха общо 105 човека, което надхвърли нашата предварителна цел да има електорат от 100 души.

harry-great-avatar

Даниел Радклиф изигра ролята на Хари Потър във филмовите адаптации по книгите на Дж.К. Роулинг

Като цяло Хари Потър има постоянно добри представяния в годишните награди на Цитаделата и единственото, което му липсваше от сайта бе един мощен резултат в Дуелите, който да отговаря на класата му като герой и подкрепата, която фендъмът на Дж.К. Роулинг му оказва. Сега това вече е постигнато и то по начин, който не остава място за съмнение в това кой заслужава трофеят през 2018-та. За статистиката трябва да се отбележи, че през цялата година, за 5 дуела, Хари Потър получи 222 гласа срещу 178 за Ктхулу и 123 за Бъмбълби от “Трансформърс”, който взе третото място в малкия финал срещу Малекит преди седмица. Това гарантира успеха му и тук лично като председател на Цитаделата обещавам, че “Хогуортс” ще участва и догодина в Дуелите, само че с друг герой – избирам си Драко Малфой от “Слидерин”. През следващите уикенди пък клубът ще започне да разкрива номинациите за годишните си награди през януари, така че при всички положения ще има още надпревари, които да следите и в които да гласувате. Тази обаче завърши и нейният победител е само един – Хари Потър на Дж.К. Роулинг!

Дуели 2018 резултати

Първи етап

Едуард Елрик (22) срещу Питър Паркър (15)

Жокера (19) срещу Пениуайз (25)

Хари Потър (33) срещу Нют Скамандър (12)

Томас (18) срещу Валериан (19)

Киригая Казуто (4) срещу Рин Окумура (11)

Дурза (9) срещу Уолтър (19)

Малекит (14) срещу Мегатрон (7)

Уейд Уотс (14) срещу Сам Флин (10)

Ято (8) срещу Девилмен (9)

Джейсън Грейс (16) срещу Питър Певънзи (10)

Леонардо (32) срещу Червения рейнджър (3)

Волтрон (22) срещу Гурен Лаган (14)

Индоминус Рекс (19) срещу Кралицата на пришълците (20)

Ктхулу (24) срещу Императора на човечеството (21)

Бъмбълби (12) срещу Кристин (5)

Аланон (12) срещу Рой Мустанг (21)

Втори етап:

Уейд Уотс (14) срещу Валериан (16)

Уолтър (4) срещу Малекит (17)

Едуард Елрик (29) срещу Хари Потър (45)

Пениуайз (26) срещу Кралицата на пришълците (15)

Бъмбълби (24) срещу Леонардо (18)

Рин Окумура (9) срещу Девилмен (10)

Джейсън Грейс (18) срещу Рой Мустанг (16)

Волтрон (12) срещу Ктхулу (34)

Трети етап:

Хари Потър (42) срещу Валериан (13)

Малекит (21) срещу Девилмен (12)

Бъмбълби (22) срещу Джейсън Грейс (8)

То (23) срещу Ктхулу (48)

Полуфинали:

Хари Потър (48 ) срещу Бъмбълби (25)

Малекит (12) срещу Ктхулу (23)

Малък финал:

Бъмбълби (40) срещу Малекит (21)

ФИНАЛ:

Хари Потър (56) срещу Ктхулу (49)

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:

# Име на героя Поредица Победи Загуби
1 Хари Потър „Хари Потър“ 5 0
2 Ктхулу „Митът за Ктхулу“ 4 1
3 Бъмбълби „Трансформърс“ 4 1

harry-kollage

Рубриката на Дуелите бе поддържана и коментирана за вас през цялата година от Александър Драганов.

Тагове:  

Оставете отговор