Хари Потър е на финал!

harry-potter-and-the-goblet-of-fire-movie-poster-2005-1020307152-e1401461108687

Магьосникът Хари Потър от книгите на Дж.К. Роулинг, изигран във филмовите адаптации от Даниел Радклиф, достигна финала на Дуелите на Цитаделата за 2018-та година. Това Хари направи след поредната си епична битка, този път срещу аутоботът Бъмбълби от “Трансформърс”. Първоначално Дуелът започна много оспорвано, но следобед Хари започна да се откъсва напред, като вечерта и тази сутрин затвърди преднината си и достигна нов връх в подкрепата за себе си, като в крайна сметка спечели с 48 на 25 гласа. Това му гарантира и място на Финала в битката за Купата на Цитаделата, която измислихме за Дуелите ни тази година, а кой ще се изправи срещу него ще се реши във втория ни полуфинал, където един срещу друг застават елфическият крал Малекит от “Warhammer” и подводния бог Ктхулу от книгите на Х.Ф. Лъвкрафт.

Harry-Potter-And-The-Goblet-Of-Fire-02-1024x768

Хари Потър е един от най-обичаните герои във фентъзи клуб “Цитаделата”. Неговата поредица е печелила четири пъти наградата за Книга на годината (за последно през 2016-та с “Прокълнатото дете”), два пъти приза за Филм на годината, а самият Хари е оригиналният носител на наградата Герой на годината, която основахме през 2007-ма година. Дуелите обаче се превърнаха в препъни-камък за него през последните години, което прави шеметния му рейд през 2018-та още по-впечатляващ. Припомняме, че преди да победи и Бъмбълби, Хари спечели още срещу Нют Скамандър от “Фантастични животни”, Едуард Елрик от “Железният алхимик” и Валериан от Града на хилядите планети. Само една крачка му остава до това да постигне и един от най-големите си успехи в нашия сайт. Дали ще успее да я направи, ще решите вие, но засега – поздрав за поредната победа!

Тагове:  

2 коментара за Хари Потър е на финал!

  • Цитаделата  :

    […] от битката помежду им ще се изправи на финала срещу Хари Потър, Избрания от книгите на Дж.К. Роулинг, стигнал до […]

  • Цитаделата  :

    […] алхимик“, Валериан от Града на хилядите планети и Бъмбълби от „Трансформърс“, а Ктхулу подир триумфи срещу […]

Оставете отговор