“Хакуоки” печели финалната номинация за аниме

Hakuouki-OVA-2021

Класическата аниме поредица “Хакуоки” печели третата номинация за Аниме на годината. Това се случва благодарение на новите епизоди, излезли в оригинална видео анимация края на миналата и, което се оказа решаващо, началото на тази година. Макар от първия сезон на историята, която да е адаптация по игра за мобилни телефони, да са минали много години, нивото на сценария и героите остана също толкова високо, колкото бе и в самото начало на тази невероятна и красива фентъзи приказка.

new hakuouki game

“Хакуоки” разказва един от най-трагичните и в същото време вълнуващи епизоди от историята на Япония – залезът на шогуната и отчаяната битка на шинсенгумите срещу силите на надигащата се империя. В сюжета на анимето с него се преплитат и опитите за откриване на вълшебно оръжие, което да даде шанс на традиционалистите, а именно отвара, превръщаща воините в свирепи ракшаси – хора с демонична сила. Това от своя страна привлича вниманието на истинските демони они, една от които, без обаче да го знае, е и младата Чизуру Юкимура

chizuru-yukimura--4.1

“Хакуоки” е наистина невероятна история и макар чак сега да печели номинация за наградите на Цитаделата, за мен е върхът в самурайския жанр, като лично за себе си я поставям над Touken Ranbu и Rurouni Kenshin, независимо, че тях вече сме ги награждавали. Дали ще отличим и “Хакуоки” зависи от Вас, а гласуването ще е утре и вдругиден в Цитаделата.

Тагове:  ,

Оставете отговор