Фудо Юкимицу

fudou yukimitsu

Фудо Юкимицу е герой от аниме поредицата Touken Ranbu. Той един от тукен данши, легендарен меч, превърнат във воин с човешко тяло. Бойци като него пътуват във времето, за да се борят с ревизионистите от Ретроградната армия – злодеи, които опитват да променят миналото, за да заличат настоящето.

Като меч, Фудо е бил късо по размер оръжие, любимо на великия военачалник Ода Нобунага, който е гуляел по време на пирове с него в ръка. Поради тази причина, когато получава тялото на човек, Юкимицу наследява слабостта към алкохола и често е упрекван, че е пияница.

Фудо Юкимицу заема главна роля в анимето Touken Ranbu Kai: Kyoden Moyuru Honnouji. Когато се появява в Цитаделата с другите тукен данши, той веднага прави впечатление с любовта си към сакето, но и нарушава дисциплината на останалите със своята демонстративна лоялност към Нобунага. Това му печели враждебността на Хасебе, който също е принадлежал някога на военачалника, ала сега е предан на Санива и първостепенна задача му е да брани историята. Юкимицу бива предупреден от Миказуки Мунечика, че ако не изпълнява задълженията си на тукен данши, ще бъде унищожен. Фудо си печели съчувствието на Соза Самонджи, друг меч на Нобунага, който има сходни терзания с неговите.

yukimitsu

За да огладят отношенията между тукен данши, в Цитаделата се организира турнир, в който отбори мечоносци се състезават помежду си. Фудо е в екип с Хасебе и Соза, но не успява да се сработи с тях. Това кара Санива да предприеме драстични мерки и да го изпрати в миналото, точно по време на пожара в храма Хоноджи, където загива Нобунага. Задачата на Юкимицу и останалите тукен данши, пътуващи с него, е да направи така, че историята да се случи по начина, по който е запомнена.

Фудо Юкимицу се затруднява изключително много с тази задача, още повече когато среща Мори Ранмару, младеж, верен на Нобунага, към който веднага изпитва симпатия. Когато Ретроградната армия атакува историята, той е изкушен от това да защити стария си господар, не съумява и да се бори ефективно с Мори, когато тялото на последния бива обсебено от призрачните сили на Ревизионистите. В крайна сметка Юкимицу решава да защити Ода, като убие предателя Акечи Мицухиде, ала Соза съумява да го разубеди. Примирен, Фудо оставя историята да се случи така, както трябва и става пълноценна част от отбора на тукен данши. Преодоляна е и неприязънта на Хасебе, макар между двамата да продължават дружеските закачки.

Фудо Юкимицу е интересен и симпатичен герой, чиито тегоби напомнят преживяванията на Кунихиро Хорикава от по-късната епоха на шинсенсгумите. Неговият животопис показва колко трудна е задачата на тези мечоносци, носещи идентичността си на оръжия, в новата задача, с която са натоварени. Отделно от това, той буди симпатии с лековатото си поведение, когато държи каничка със саке в ръка.

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор