Франк Дилейн

frank dillane

Франк Дилейн е британски актьор, известен с ролята на магьосника Том Риддъл като тийнейджър във филма “Хари Потър и нечистокръвния принц”, адаптация по едноименния роман на великата писателка Дж.К. Роулинг.

Франк е роден на 21-ви април 1991-ва година в Лондон. Баща му Стивън също е актьор, майка му Наоми е от ямайски произход. Прекарва детството си в Брикстън, квартал на британската столица, после се мести на село във Форест Роу. Изкарва с шестица изпитите си за кралската академия по драматични изкуства и през 2013-та завършва като бакалавър.

teen riddle

Дилейн се снима още от малък, като през 1997-ма взима участие във филма “Добре дошли в Сараево”, където играе с татко си. Най-голяма известност обаче придобива през 2009-та година, когато изпълнява ролята на злия магьосник Том Риддъл, докато той е още само тийнейджър. Франк печели ролята, тъй като Кристиан Коулсън, изиграл Том в “Хари Потър и стаята на тайните” по това вече е вече твърде голям, но се справя отлично.

Следващите роли на Дилейн не са в толкова хитови продукции, но въпреки това той не спира да работи и участва в множество филми, а през 2015-та взима участие в хитовата хорър поредица “Страхувайте се от живите мъртви”. Последната му сравнително известна роля е от 2022-ра година, когато си партнира с Том Хидълстън и Клеър Дейнс в английския телевизионен сериал The Essex Serpent.

Надяваме се за в бъдеще да видим Франк Дилейн, изпълнил чудесно ролята на младия Черен лорд, в още хитови произведения!

frank cigarette

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор