“Форд срещу Ферари” с убедителна победа в бокс-офиса

ford vs ferrari

Филмът “Форд срещу Ферари” с Крисчън Бейл, посветен на легендарното автомобилно състезание за 24-те часа на Льо Ман, спечели много лесно бокс-офиса за уикенда след 31 милиона долара в Щатите и общо 52 за света при дебюта си на голям екран.  Режисьор на продукцията, дело на “20 Сенчъри Фокс”, е ветеранът Джеймс Манголд.

Манголд сподели, че е получил възможността да направи филма след успеха на “Логан”, но това не е било лесно, тъй като “Форд срещу Ферари” е за пораснали зрители, а повечето кинохитове днес са за тийнейджъри. “Освен това студиото винаги калкулира разходите, като предполага, че филмът ще е тъп”, признава Манголд.

“Форд срещу Ферари” обаче се радва на отлични отзиви от публиката, която му е дала максималната оценка от А+ при екзит пол и 92% одобрение от критиката, измерено от сайта “Развалени домати”. Много доволни от успеха му са и от “Дисни”, които закупиха “Фокс” преди година, но се затрудняваха да направят голям хит с това студио.

Но успехът за едни се превърна в мъка за други – римейкът на “Ангелите на Чарли” с Кристен Стюарт взе само 8 милиона при премиерния си уикенд, което се върна в един от най-големите провали на римейк в историята. Филмът се проваля шумно и в Китай, където печели 7 милиона. Както и други продукции напоследък, “Ангелите на Чарли” заложи на феминизма за новата си версия, а резултатите потвърждават анекдотичната поговорка – get woke, go broke, грубо преведена като “Стани политкоректен и се разори”.

Следващата седмица излиза мегахитът “Замръзналото царство 2”, от който се очаква да приближи или надмине рекордни резултати от 200 милиона долара още в първия си уикенд.

Тагове:  

Оставете отговор