Флаш – Сезон 2

81eKwgctOvL._SL1500_

С голямо удоволствие сядам да напиша ревюто на втория сезон от сериала Флаш, посветен на един от най-известните герои в DC вселената. Първоначално разпространява от CW, а след това и от Нетфликс, той се превърна в една от любимите телевизионните продукции на милиони фенове, сред които съм и аз. Но да караме под ред.

af1b43a7fb8ce9fe506bea436f57efae

След финалния дуел между Флаш и Антифлаш (известен още като професор Еобард Тон), Бари най-сетне получи възможност да промени миналото и да спаси майка си. И въпреки това той избра нещо друго – да я пожертва за да накаже човека, който стоеше зад убийството й. Или с други думи последва съвета на баща си – нека не променяме миналото на цената на бъдещето. Това решение обаче имаше своите последици. Отваряйки портал във времето Флаш разкъса времевата мембрана и отвори черна дупка, която методично започна започна да поглъща Сентрал Сити. Връщайки се обратно в наши дни Бари Алън и неговият приятел Рони Реймънд (познат на феновете още като Файърсторм), се втурнаха да затварят дупката. И така в началото на втория сезон двамата се озоваха в центъра й, опитвайки се да предизвикат експлозия, която да я запуши. Тук Бари и приятелите му преживяха особено тежък момент – Рони трябваше да се жертва за да взриви портала от вътре и с това отборът на нашите герои осиротя. Страшното обаче тепърва предстои.

02fdc3f9d52e3a7253b3cc229be6854941fcdb14e4f5865a70ac5abfaaaa2139

Отварянето на портал във времето синхронизира времевите параметри между нашия свят и алтернативно измерение, познато още като Земя 2. И въпреки че черната дупка беше затворена веднъж и завинаги, обитателите на алтернативната вселена вече можеха свободно да преминават в нашия свят. Така много скоро екипът на Бари се сдобива с нов член – Джей Гарик, който също притежава свръхбързина. Попаднал в нашия свят обаче, той губи своята скорост, но за сметка на това се превръща в новия ментор на Бари. Много скоро нашите герои разбират, че в алтернативното измерения Земя 2, всеки човек от нашата вселена има свой двойник със сходни сили. Разликата е в това, че не всички са толкова добронамерени. И когато Флаш и приятелите му празнуват, че най-сетне Сентрал Сити е спокоен, дълбоко от недрата на Земя 2 се появява изчадието Зуум – хипербърз злодей, чиято амбиция е да избие всички спийдстъри и да открадне скоростта им. Щом разбира за съществуването на Бари, Зуум (известен още като Хънтър Соломон) нахлува в нашето измерение. Флаш е изправен пред тежък избор – да сдаде доброволно силите си на злодея или да гледа как Хънтър методично унищожава нашия свят.

wally-west-kid-flash-legends-flash

В основата си, актьорският състав на сериала остава същият. Актьорите си вършат работата, перфектно, а Грант е видимо задобрял! Том Кавано (Харисън Уелс) се завръща по-добър от всякога, а новото лице в екипа е Раян Хандли, на който се пада нелеката задача да движи два коренно противоположни образа наведнъж. Раян има огромен опит със супергеройски филми – виждали сме го в „Дедпул“, „Отряд самоубийци“ и „Найтуинг: Най-тъмният рицар“. Кейнан Лондсдейл се присъединява в ролята на Уоли Уест – един от най-верните съюзници на Бари Алън, който по-късно ще заеме мястото си до него. Кейнан играе и озвучава Уоли в почти всички продукции по Флаш. Ветераните Марк Хамил и Майкъл Айрънсайд също участват в този сезон, въплътявайки се в някои от най-ужасяващите врагове на Бари.

normal_TheFlash117-1984b-630x420

В заключение мога да кажа, че вторият сезон надгражда постигнатото от първия. И ако в първия подозирахме кой е злодеят от самото начало, тук това е доста по-трудно тъй като злодеите са доста. Приятно гледане!

Ревю на Искрен Иванов

Оставете отговор