Флаш – Първи сезон

MV5BZTIyNWY0YzEtZDVmNS00MjdmLWE1ZTQtZjkyY2JmNWY3ZmRjXkEyXkFqcGdeQXVyNDMwMzY5MzQ@._V1_

Гениалната стратегия на Нетфликс да ни дава най-доброто от себе си сработи и този път. Останах очарован от сериала „Флаш“, който ще ви представя в това ревю. Винаги съм смятал, че човек не трябва да подхожда предубедено към такива продукции. Аз самият имах резерви към него, но след като гледах първия сезон мога смело да кажа, че той се превърна в един от любимите ми сериали.

logan-williams-the-flash-1589658824

Първият сезон започва с това как малкият Бари Алън става свидетел на нещо чудовищно – майка му е убита от мистериозен нападател. Малко след злощастния инцидент полицията идва и арестува баща му – Хенри като го обвинява в това, че е убил съпругата си. Но Бари знае, че баща му е невинен и че зад зловещата смърт на майка му Нора стои мистериозният мъж в жълто, който нахлува в къщата като светкавица и изчезва също толкова потайно, колкото се е появил. Полицията обаче отказва да повярва на детето, приемайки, че то се опитва да защити баща си. Хенри е осъден на доживотен затвор за убийството на съпругата си. Виждайки мъката на Бари един състрадателен млад полицай на име Джо Уест решава да ги осинови, давайки дума на Алън – старши, че синът му ще израстне в безопасност.

barry-allen-is-the-flash-s1e5

Десет години по-късно Бари Алън вече е получил успешно бакалавърската си степен по атомна физика и започва работа като асистент – криминалист в Полицейския участък на родния си град – Сентръл Сити. И макар че е постигнал всичко, за което може да си мечтае един млад човек, споменът за убийството на майка му го преследва денонощно. Дълбоко в себе си той си мечтае един ден да разкрие истината за случилото си и да освободи баща си от затвора. И точно тогава се случва нещо, което променя живота му завинаги. Местното величие – д-р Харисън Уелс решава да построи огромен ускорител на частици за да направи революция във физиката. Ускорителят цели да установи дали пътуването във времето е възможно. Но в нощта, когато Уелс пуска машината си тя дава на късо и се пръсва, освобождавайки огромна вълна от енергия. Една от светкавиците удря Бари…и в следващия момент той се събужда в лабораторията на Уелс след девет месеца в кома. Скоро младият Алън ще открие, че вече може да прави неща, които нормалните хора не могат – той е супер бърз…като светкавица. Така започват неговите приключения.

03-the-flash-superhero-fight-club-reverse-flash-325x485

Сценаристът на сериала Джоф Джонс залага на динамичен и вълнуващ сюжет. Джонс е добре познат на феновете от култовия сериал „Титани“, който вече има ревю в сайта. За свой помощник Джонс избира Андрю Крайзберг, който пише сценариите на „Стрелата“ – друг сериал за едноименния му супергерой. А продуцент е Грег Берланти, който помним като продуцент на „Зеления фенер“. За главната роля екипът избира младия американец Грант Гъстин. Въпреки че е доста емоционален и в началото – малко ексцентричен Грант бързо влезе в ролята на Флаш, пресъздавайки идеално този сърцат герой. Както ще видим – в следващите сезони тази игра уляга. Том Кавано е другата мъжка роля с невероятно представяне. Образът на Харисън Уелс е изключително сложен изисква голямо майсторство. Кавано е актьор в дългогодишен опит на малкия екран от 1990 година насам. Карлос Валдез, чиито съзнателен актьорски живот е минал изцяло под знака на супергероите влиза в ролята на Франсиско Рамон, познат на феновете още като Вайб. А водещата женска роля отива при Кандис Патън, която играе Айрис Уест – дъщерята на Джо (Джес Мартин), в която Бари е тайно влюбен.

a200fcfe95cadaf035d66faf1e478279

Първият сезон на „Флаш“ изненадва със своята разчупеност и заплетеност. Тази оригинална история ще се хареса на феновете, защото ни показва супергероя – бързоходец такъв, какъвто е в комиксите. А като се замисля, че ме чакат още цели 6 сезона…

Оставете отговор