Фион Уайтхед

fionn whitehead

Фион Уайтхед е английски актьор, придобил популярност през 2017-та година след участието си във филма “Дюнкерк” на Кристофър Нолан.

Фион е роден в Лондон и израства в артистична среда заради родителите си – баща му Тим е известен джаз музикант. Кръстен на легендарен герой от келтския фолклор и има две сестри и по-малък брат. Започва актьорската си дейност едва на 13 години в театър, а през 2016-та година участва в HIM, минисериал на ITV.

През 2017-та година Уайтхед прави пробив, след като печели главната роля във филма “Дюнкерк” на Кристофър Нолан. Той се подготвя сериозно за нея, като тренира по начина, по който са се обучавали войниците от едно време, плувайки с мокри дрехи и носейки тежки кофи. Филмът на Нолан постига успех както сред критиката, така и сред широката публика, като печели приходи от над половин милиард долара въпреки мрачната си тематика, посветена на битка от Втората Световна Война.

“Не знам как бих се справил, ако бях наистина войник в онова време”, казва Фион. “Това е тема, към която трябва да се отнасяме с уважение, а не да я превръщаме в стандартен екшън. Надявам се в сегашната политическа обстановка хората да си спомнят какво е било и да си дадат сметка каква грешка сме направили”.

В “Дюнкерк” Фион Уайтхед участва заедно с певеца Хари Стайлс от “One Direction”, за който казва, че е “страхотен, земен и забавен човек”.

dunkirk-flonn

Тагове:  

Оставете отговор