Финалното гласуване

Movie of the Year 2019

Стигаме и до финалното гласуване за годишните награди на Цитаделата, това за Филм на годината, като този път до него достигнаха едва три заглавия:

– “Спайдър-мен: Далече от дома” от Джон Уотс
– “То: Част втора” от Анди Мушети
– “Цар Лъв” от Джон Фавро

Гласувайте тук до утре в 12.00ч:


panel management

Три филма се класираха за номинациите, като всеки от тях представя различно направление в жанра.

“Спайдър-мен: Далече от дома” е предложение на “Сони” и “Марвел”, както и заглавие от най-популярния жанр през последните години, този за супергерои. Макар да не е така касов като “Отмъстителите: Краят“, той разказва по-стегната история, която изобилства от интригуващи обрати и стана най-успешната в историята на екранизациите за Спайдър-мен, който пък от своя страна е най-адаптирания за кино супергерой от началото на новия век.

“То: Втора част” е продължението на хита от 2017-та година, пресъздал най-известната книга на Стивън Кинг на големия екран. Той е дело на студиото “Уорнър” и е представител на жанра на ужаса, който следим усилено през последните години. Спрямо другите адаптации по Краля, като “Гробище за домашни любимци” и “Доктор Сън”, той бе много по-успешен, а що се отнася до третата част на “Анабел” и “Проклятието на плачещата жена”, те дори не са в същата категория като епика.

Номинациите нямаше да са сериозни, ако в тях не участваше филм на “Дисни”, най-силната компания в Холивуд през 2019-та и ние се спряхме на “Цар Лъв“, тяхната може би най-емблематична история, която се върна към нов живот благодарение на талантливия режисьор Джон Фавро – смайващо сетивата сказание за лъвовете в Африка, което използва класически архетипи, за да разкаже една вечна приказка:

През годините, наградата на Цитаделата за Филм на годината се превърна в най-популярната категория за нашите читатели. В миналото хитове като филмите за “Хари Потър” и “Хобит” са я печелили заедно с първата част на “То”, “Дедпул” и “Бъмбълби” през миналата година. Един от тримата ни номинирани ще застане до тях на 25-ти януари, когато разкриваме победителите в гласуванията ни на церемония от 16.30ч в зала 201 на Дом на Културата “Средец”.

Кой обаче ще е той? Изборът е във ваши ръце!

Оставете отговор