Филм на ужасите оглави бокс-офиса след Петък 13-ти

happy death day

Филмът на ужасите “Happy Death Day” продължи доброто представяне на хорър жанра през тази година, след като оглави бокс-офиса този уикенд, идващ след Петък 13-ти. “Happy Death Day” печели 26, 5 милиона долара в Щатите при дебютния си уикенд и общо 31, 5 за целия свят, като тепърва му предстоят още много пазари – това срещу бюджет от едва 4.5 милиона. Доказателство, че публиката не гледа само бюджетите.

“Блейд Рънър 2049” на Дени Вилньов остана на второ място с 15,1 милиона, което хвърли в траур феновете на научната фантастика. Филмът спечели овациите на критика и зрители с невероятната си визия, но спокойното му темпо и дълго времетраене не привличат широката публика – общите му приходи досега възлизат на 60 милиона в Щатите и 158 за света – срещу бюджет от цели 150.

“The Foreigner” с Джеки Чан е трети с 12,8 милиона долара – но общо за света вече е спечелил 101 милиона срещу бюджет от 35 – добър резултат за легендата на екшън комедията.

“То” по Стивън Кинг е четвърто с 6 милиона, но общите му приходи са вече 314 милиона в Америка и 630 в целия свят, зашеметяващ резултат на фона на вложената инвестиция от 35 милиона за бюджет, ограничението за лица под 16 годишна възраст и жанра на ужасите. “То” вече има по-големи приходи от “Логан” и “Трансформърс: Последният рицар” в общата класация за 2017-та година…

Тагове:  

Оставете отговор