Фентъзи събития за Деня на Независимостта

goblin castle

От фентъзи клуб “Цитаделата” искаме да честитим на всички наши читатели Денят на Независимостта – 22-ри септември! За нас е радост да отбележим, че за празничния уикенд около него има две големи фентъзи събития, които може да посетите в зависимост дали сте в София или Пловдив.

В “Книжен Център Славейков” днес, утре и вдругиден от 16 и 20ч ще може да закупите “Замъкът на таласъмите”, класическата книга-игра от българския автор Любомир Николов, известен и с псевдонима Колин Уолъмбъри. “Замъкът на Таласъмите” и “Огнена пустиня” са първите български книги-игри, и даже първите български фентъзи книги: в истинския фентъзи жанр основан от Толкин! Писани са от Любо/Колин още преди 1990-та година, и са издадени малко след нея, за да станат легенди в сърцата на стотици хиляди деца през 90те, като “Замъкът на таласъмите” вдъхнови и телевизионно състезание, излъчено в ефира на Българската Национална Телевизия. Сега приключението се завръща с юбилейно издание включена чисто нова бонус книжка: “Приказна азбука и Пътеводител за Старата гора”, богато илюстрирана и особено подходяща и за по-малки деца. Цената на красиво отпечатаното томче е само 14.99 лв., има и луксозни бройки с твърди корици и допълнителен арт! Посетете Книжен Център “Славейков”, тъй като това е и едно от последните му събития – след осем години история през октомври предстои затваряне. Може да го откриете на пл. Славейков №7, срещу фонтана и Макдоналдс, в големият централен безистен, първия откъм ул. Раковски. Влизате на малкото площадче в безистена и поглеждате вдясно: има табела “Борса за Учебници” – а точно ДО нея е “Книжен Център Славейков”.

В Дом на Културата “Борис Христов” в град Пловдив пък този уикенд домакинства на фестивала “Булгакон 2023” – събитие, което вече тече! Булгакон е ежегодна среща на любителите на фантастиката в България, която се провежда повече от две десетилетия. Тази година фестивалът е подпомаган от Националния Фонд “Култура” и включва гостувания на автори от цялата страна, както и включвания на прочути творци от чужбина. Амбициозната програма вече е започнала, като ще продължи до неделя на обед. Може да видите повече подробности ТУК!

 

Оставете отговор