Фентъзи от Джеймс Ролинс е хитът на месец август

starless crown

Фентъзи романът “Беззвездната корона” от писателя Джеймс Ролинс е най-продаваната книга на ИК “Бард” за месец август! Това стана ясно от класацията на издателите в официалния им й сайт. Книгата, която слага начало на поредицата “Лунопад”, излезе в самото начало на месеца и явно е привлякла вниманието на феновете, макар повечето читатели да свързват името на Ролинс с трилърите.

Една надарена ученичка предсказва апокалипсис. Наградата ѝ е смъртна присъда.

 Бягайки към неизвестното, тя се събира с група аутсайдери: сломен войник, който отново хваща забраненото му оръжие и си пробива път до дома; принц пияница, който излиза от сянката на обичания си брат и си поставя собствена цел; затворник крадец, който избягва от смазващия мрак и открива сияещ артефакт – такъв, който ще разпали борба за власт по целия свят.

 Докато бягат, преследвани от стари и нови врагове, те трябва да се научат да си вярват един на друг, за да оцелеят в един свят, развил се по странни, красиви и смъртоносни закони, и да разкрият древни тайни, които съдържат ключа към тяхното спасение.

 Но с всеки миг гибелта се приближава все повече.

 Кой ще завладее Беззвездната корона?

Книгата звучи характерно за съвременните юношенски фентъзи, с главна героиня (явно чудо трябва да се случи, за да може в наши дни се появи нещо с момче за протагонист), но все пак почива донякъде и на класическите архетипи с пътувания и колоритни спътници. Ролинс е добър автор и на него може да се разчита на динамичен стил, така че романът изглежда да си заслужава добрата позиция в класирането. Аз обаче лично се надявам авторът да довърши историите за младия археолог и пътешественик във времето Джейк Ренсъм, първите два романа за който ми напомниха на най-доброто от кариерата на ранния Рик Риърдън.

Тагове:  ,

Оставете отговор