Фентъзи играчки в Приморско

 

Дарт Вейдър и Кайло Рен - пазители на водката

Дарт Вейдър и Кайло Рен – пазители на водката

За колекционерът на фентъзи фигурки, който не е особено придирчив към това дали са оригинални, пазарите за детски играчки в Приморско са истински рай. Действително тяхното качество не е такова, каквото бихте очаквали от магазина на “Артлайн” например, но и цените й съм съвсем тънки, а и показват кои са популярните герои сред най-малките. Преди две години аз имах възможност да си купя уникално китайско менте на Батман, в колекция за Отмъстителите! Тази година се спрях на Вейдър и внук му Кайло Рен, отново производство на великата китайска страна. Те обаче ли са най-популярните герои по морето?
Всъщност не. Намерих ги само на едно място, където ги имаше и добрите герои от поредицата, но най-много модели имаше от Вейдър, нищо, че единствената му поява в “Епизод 7” е като смачкана каска. Кайло е настанен до него. По-често обаче попадах на супергерои. Оказва се, че китайците не възприемат конфликта между “Марвел” и “Ди Си”, защото както Тор, Капитан Америка и Железния човек, така и Батман и Супермен ги пишат Отмъстители. Отклонение от правилото са Пазителите на галактиката и Костенурките Нинджа, които за щастие са в собствени колекции.
Номер едно обаче безспорно са “Трансформърс”! Макар да съм убеден, че сред моделите да нямаше ни един от “Хасбро” – всичко е менте до ментето, мила моя майно льо, с гръмотевични псевдоимена като Super Change Robots! Най-често може да попаднете на Оптимус Прайм и Бъмбълби, които се намират в най-различни разцветки.
Разбира се, ако търсите истински качествена играчка, по-добре е да се свържете с Иво Иванов от “БГ Магазин за аниме, манга и косплей“. Той също има щанд за сувенири, но за качествените неща е по-добре да си ги поръчате онлайн – може да ви намери уникати.
Но за весела разходка и евтина поръчка за майтап, едно симпатично менте ще направи и без това доброто настроение край морето още по-весело 🙂

От най-тъмната страна

От най-тъмната страна

Оставете отговор