Фенове подкрепят Джейк Лойд

jake loyd
Джейк Лойд, актьорът, който стана известен с ролята на Анакин в Епизод І, постепенно се изгуби от полезрението на феновете, до миналата година, когато не бе арестуван за извършването на странни престъпления. Неговото семейство разкри причината за това – Джейк страда от шизофрения, психично заболяване, което кара страдащите от него да изпадат в състояния на депресия и психоза. Оказа се, че Лойд, подобно на Хейдън Кристенсен /Анакин от Епизоди ІІ и ІІІ/, е бил безмилостно подиграван и обиждан за ролята си в “Междузвездни войни”, като в неговия случай обаче това може да е допринесло за възникването и обострянето на коварната болест. За да го подкрепят, феновете са отворили страница във Фейсбук, чието послание е просто – “Аз подкрепям Джейк Лойд”. Вие също може да я харесате, като кликнете ТУК.
Важно е да знаете, че той, както и другите болни от шизофрения, не носят отговорност за престъпленията си, тъй като в състояние на психоза, човек страда от причудливи делюзии, които го карат да извършват неща, в които околните не виждат никакъв смисъл, но имат странна и неизбежна вътрешна логика за болния.
В “Цитаделата” ние от години сме заявявали категорична позиция против всякакъв хейт и макар това до голяма степен да си бе плод на чиста фенбойщина, случаи като този с Лойд показват колко ужасен може да бъде хейтът, особено за млад човек.
Надяваме се Джейк Лойд да успее да надделее над шизофренията. С помощта на съвременната медицина, в по-голямата част от случаите тя е болест, която може да се контролира. Ако чувстват подкрепа, болните могат да водят нормален и щастлив живот.
Можем само да се надяваме, че такъв ще е случаят и с Джейк Лойд.
jake loyd little
 

Тагове:  

Оставете отговор