Феновете в очакване на нов филм за Dungeons & Dragons

dnd poster

От известно време сред фентъзи феновете много се шуми за предстоящото излизане на новата филмова адаптация по ролевите игри “Подземия и дракони” – “Разбойническа чест”. Тя се очаква да излезе по кината в края на март, като в актьорския състав блестят имената на Крис Пайн и Хю Грант, а пуснатите досега трейлъри обещават изключително пищни специални ефекти. Най-новият се появи преди около седмица:

Досега “Подземия и дракони” (на английски Dungeons & Dragons) имат няколко опити за филмова адаптация, като най-ранната е от 2000-та година и с участието на Джеръми Айрънс, звездата от оригиналния “Цар Лъв”. Ефектите й обаче не бяха на необходимото ниво и лентата не постигна успех, още по-зле стояха нещата с продълженията, излезли директно на DVD. Като качество пробив имаше през 2008-ма, когато на анимация се появи “Дракони на есенния здрач” по едноименния роман на Маргарет Вайс & Трейси Хикман, но и там бюджетът бе доста ограничен. Новата продукция, която е дело на “Парамаунт” (продуцентите на “Трансформърс”) изглежда доста по-пищна:


На кадрите изглежда, че филмът ще опита да утилизира богатството на фентъзи вселените от света на “Подземия и дракони” с всевъзможни същества и различни класове герои, борещи се помежду си. Рискът идва по две направления, първото е вездесъщата политкоректност, която вече торпилира няколко високобюджетни продукции и изглежда е налична и тук, второто е прекалено дебилният тон на нелепа комедия, опитваща безуспешно да копира “Пазителите на галактиката” и стила на “Марвел” като цяло. Ако трябва да съм честен, аз лично очаквам тези две неща да провалят филма и затова се съмнявам, че ще го гледам на голям екран. От уважение към поредицата, вдъхновила някои от любимите ми книги в жанра обаче (като “Трилогия за Мрачния елф”), пускам тази новина, пък дано опасенията ми не се окажат верни.

Един коментар за Феновете в очакване на нов филм за Dungeons & Dragons

  • Alexander  :

    В прегледа не стана дума за анимационния сериал от 80-те години, който не сме имали възможност да гледаме и не можем да преценим нивото му.

Оставете отговор