Фавро приел “Цар Лъв” като предизвикателство

Lion King 2019

Режисьорът Джон Фавро приел работата по “Цар Лъв” като предизвикателство и затова се съгласил да направи римейк по класическата анимационна приказка, въпреки, че мнозина твърдели, че “Дисни” уморяват публиката си с новите версии на старите си хитове.

“Говорим за доста безизразна технология”, казва Фавро, визирайки фотореалистичните компютърни ефекти, “с която трябва да разкажеш една от най-емоционалните приказки на всички времена. За мен това противоречие, това напрежение, създава много интересни креативни възможности. И понеже става дума за експеримент, трябваше да дадем всичко от себе си. Но знаехме, че ако направим нещо яко, може да променим начина, по който се снимат филми.”

Преди излизането си “Цар Лъв” спечели негативни отзиви от критиката, но публиката обърна гръб на експертите и направи филма седмия най-успешен за всички времена и втори за тази година, след “Отмъстителите: Краят”. “Цар Лъв” е и категорично най-касовият римейк на “Дисни”, откроявайки се над “Красавицата и Звяра” и “Аладин”. Дали наистина начинът за работа върху филми ще се промени? Предстои да разберем, но е факт, че след по-малко от месец излиза “Лейди и Скитника”, още един филм, по който се е работило със същата технология (преди това с нея са направени “Книга за джунглата” и “Дъмбо”, но не всички герои там са животни).

Пожелаваме успех на Фавро и ще се ослушваме за новини около евентуален втори филм!

simba hey handsome

Тагове:  

Оставете отговор