Учителят Ин-Ян: Мечта за Вечността

X1nQq_4f

И днес продължавам да ви занимавам с моята китайска колекция от филми като този път обаче ни чака нещо наистина вълнуващо. Интересното е, че тази продукция не идва от Хонг Конг, а е заснет изцяло от китайски екип, разработвал проекта си в Шанхай. Резултатът е невероятен.

AAAABaazhgNcjQxcc-xN23kdEXqdsSZWMqRl9T3UVj2t3Y9ECvsb1yGolev7RuWM1mTlKVGqlHG5W6N9pd2I5CaEVucfYuGDH1vuziU7AevjRTcKpU2YUeCvwkPRBwp0Rw

Някога, много отдавна, в дълбините на време Животворящият и Всемогъщ Дух създал небето и земята, с които населил хората. Но хората не били съвършени като Създателя си. Отдавайки се на страсти и пороци те бързо забравили за него и в резултат на тяхната гордост и желание за власт се появила Змията – най-могъщият демон, решен да унищожи света. И въпреки че в ужаса и страха си хората отново се върнали към създателя било вече твърде късно. Змията нямало как да умре, защото нейна храна били човешките слабости и грехове. Единственият начин това чудовище да бъде спряно било то да бъде приспано и затворено там, където откъдето никога няма да може да избяга. Тази мисия била поверена на четиримата най-добродетелни и отдадени на Създаделя хора, които владеели изкуството на Духа до съвършенство – Великите учители. Тези свещеници – войни затворили Змията в Императрицата, която положила обет никога да не излиза извън стените на Имперската столица. В замяна на това тя била надарена с вечна младост, а Пазителите заспали дълбок сън. Но злото никога не умира. Затова и имперските свещеници избрали най-добрите изпомежду си и им дали титлата на „Учители Ин-Ян“. На всеки няколко столетия когато Змията опитвала да се освободи, Учителите, а в последствие и учениците които ги наследили се връщали в Имперската столица за да събудят Пазителите, които да приспят злия демон. С вековете тайната къде е скрита Змията била поверена единствено на най-могъщите свещеници, които предавали това знание на най-добрите си ученици. И един ден демонът се опитал да се събуди отново. Императрицата изпратила вест до Учителите и те се събрали в столицата за да не допуснат това да се случи. Така започва и нашата история.

cf4fbb92-5190-11eb-ad83-255e1243236c_image_hires_202830

Главният герой в поредицата – Кинг Минг, е доста трагична фигура заради произхода си, който няма да разкрия защото е спойлер. Минг е най-могъщият Ин-Ян Учител и единственият свещеник, който знае, че Змията дреме в Императрицата. Загубил своя учител в битка с едно от превъплъщенията на Змията, Кинг е твърдо решен да спре чудовището преди да се е събудило. Неговата роля е поверена на тайванеца Марк Чао, който е познат повече с участието си в сериали и с това изпълнение прави дебют на големия екран.

Allen-Deng-as-Boya-e1609055644472

Боя е най-младият от всички войни в Империята, но заради изключителния си талант става Учител преди дори да е навършил 30 години. Посветил се на свещенство от 4 годишен той мрази Змията тъй като семейството му е било убито от демони. Израстнал в двора на Императрицата, младежът старателно издирва всеки зъл дух, който се опитва да освободи Змията и го ликвидира. Китаецът Алън Денг по нищо не отстъпва на образа си тъй като  надмина дори Чао в играта си.

Duo-Wang-as-Heshouyue

Жонг Синг е началникът на Имперските свещенници, чиято задача е да събере Учителите веднага щом усети опасност. Верен на своя дълг, Синг изпраща послание до най-могъщите войни на Империята, а самият той хвърля могъщо заклинание около столицата, с което да се уверил, че нито един демон няма да се опита да помогне на чудовището отвън. Изпълнен с лоялност към Императрицата, той се превръща в нейния най-верен и близък пазител. Китайският актьор Дуо Ванг изпълнява тази нелека роля.

Jessie-Li-as-Longye

Льонг Йе е най-добра наследница на своята Учителка, овладяла до съвършенство изкуството на духа и меча. Когато бива призовавана на помощ Йе се включва на страната на приятелите си за да спре звяра. Пристигайки в столицата тя получава и най-отговорната задача – да се грижи за сигурността на Императрицата. Китайката Джеси Лий прави невероятно дебютно изпълнение с тази роля.

img

В заключение мога да кажа само гледайте този филм. Ще ви хареса. Той съчетава всичко онова, което видяхме в „Играч първи: Приготви се“, но по един много изтънчен начин. Как? Ще се уверите на трейлъра по-долу.

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор