“Уорнър” плашат с нови филми по “Властелинът на пръстените”

legolas-evening-sky

“Уорнър Брадърс” обявиха, че готвят нови филми по фентъзи сагата “Властелинът на пръстените”. Това се случи късно снощи и бе сторено лично от Дейвид Заслав, който каза, че е направил сделка за “много” филми по света на Средната земя. Те ще бъдат разработени от компанията “Ню Лайн Синема”, които заснеха оригиналната трилогия между 2001-ва и 2003-та година. Режисьорът й Питър Джаксън потвърди, че е в течение на събитията заедно с екипа, направил тези филми и прелюдията по “Хобит”.

Сделката става факт след като през миналата година шведското студио за игри “Ембрейсър” купува малката компания “Мидъл Ърт Ентърпрайс”, която държи правата за киноадаптации по Средната земя. Именно с нея е сключил сделка Заслав, прескачайки “Амазон”, които държат правата за ТВ адаптации. Изглежда, че “Уорнър” планират създаването на нови истории в света на “Властелинът на пръстените”, а не римейк на старите филми, тъй като от “Ню Лайн” казват:

“Въпреки мащаба на трилогиите “Хобит” и “Властелинът на пръстените”, светът на Толкин си остава все още непознат”.

Компанията вече прави анимационен филм за Средната земя, “Войната на рохиримите”, действието в който се развива повече от век преди “Задругата на пръстена”. Предстои да видим дали новите продукции ще се получат добре, но засега отзивите на киномани са по-скоро отрицателни – хората не смятат, че е добра идея в съвременния климат на Холивуд да се посяга на станали класически истории, а освен това са жадни за нови идеи и светове, а не за безкрайни продължения на нещо вече предъвкано.

Оставете отговор