Унищожителите

rampage_ver3_xlg

Аз обичам животните и затова реших да гледам този филм. Заглавието звучеше доста гръмко и смея да твърдя, че филмът беше не по-малко внушителен. И още нещо – винаги е много забавно, когато играе Скалата. Но тук той беше в една наистина сериозна светлина.

dwayne

Началото на филмчето ни отвежда директно в земната орбита, където се води отчаяна битка за оцеляване. Космическата станция „Атина“ се разпада, всички членове на екипажа са избити от кошмарен звяр, надигнал се в експерименталните й лаборатории. Единственият оцелял, д-р Кери Аткинс се опитва да спаси малкото останали проби от химичния патоген, превърнал опитната лабораторна мишка в огромно 10 метрово чудовище. Въпреки, че тя успява да избяга нейната спасителна капсула се взривява и разпада в атмосферата. Не и контейнерите с патогена обаче. Изработени от специален материал, те безпрепятствено преминават и една тъмна нощ падат в сърцето на природен парк Сан Диего. Скоро това мирно кътче, пълно със също толкова мирни животни вече няма да е същото. Нито то, нито обитателите му.

malin-akerman-as-claire-wyden-in-rampage-rc

Мога само да изразя възхищението си от начина, по който играха актьорите. Най-добре от всички се справи Дуейн Джонсън. Легендарният кечист за пореден път обира овациите на големия екран със своята колоритна игра. Във филма Скалата играе приматологът и бивш американски военен Дейвис Окой. На него се пада нелеката задача да се върне към миналото си, точно когато най-малко го иска. Главната женска роля се пада на звездата от Карибски пирати Наоми Харис – в ролята на д-р Кейт Колдуел. Един от най-добрите служители на компания Енергин, уволнена лично от своите шефове, задето се е опитала да изваде наяве истинската цел на  техните експерименти. Браво на момичето – страхотна роля. Страхотна беше и главната злодейска роля – на Клеъри Уайдън – собственик на компания Енергон, по чиято поръчка е създаден опасния патоген, паднал от космическата станция. Уайдън беше отлично изиграна от красивата скандинавска актриса Малин Акерман, която направи бляскав дебют на големия екран. И накрая – поздравления към ветерана от „Свръхестествено“ Джефри Дийн Морган, изиграл блестящо ролята на южняка – агент Харви Ръсел. Той беше душата на компанията.

rampage-wolf

В заключение мога да само да препоръчам филма. Не искам да разкривам повече подробности от сюжета тъй като е удоволствие да гледаш такава продукция. Само се надявам след като го гледате да не престанете да посещавате зоопарка. Приятно гледане!

Оставете отговор