Уникалният ловец на демони – Сезон 2

F1XfwaZaAAA-SZj

Скъпи приятели на Цитаделата, добре дошли в рубриката ни Азиатско каре, която чаках с огромно нетърпение предвид втория сезон на този невероятен сериал. След сравнително доброто представяне на Титани и падението на Рагнарок, Уникалният ловец на демони вдъхва глътка надежда, че тази година няма да излезе на сухо откъм продукции на малкия екран. Опасенията ми бяха, че продължението на този сериал може да последва онези негативни тенденции, които провалиха много негови предшественици, но след видяното просто останах очарован. Екипът на Корейската компания Дракон, която работи и по първия сезон доста е вдигнала нивото и е приближава новите серии още по-близко до оригиналния сценарий, който е предвиждал да се направи Kakao Webtoon – съвсем кратки филмчета, които корейците гледат докато висят в огромните задръствания за да се разведряват. Но е добре, че в крайна сметка серийките са били окрупнени за да се получи зрелището, на което се наслаждавах в продължения на два сезона.

Screen Shot 2023-10-01 at 5.23.51 PM

Първият сезон на Уникалният ловец на демони завърши победоносно, а Со Мун и неговите приятели успяха да прогонят могъщият демон Джи Чонг Шин обратно в недрата на ада. Но както каза и самият Шин докато Каунтърите го оковаваха – това е просто една от многото спечелени битки, а войната тепърва предстои. В новите серии отборът на Мун се увеличава с цели двама Каунтъри – старейшината Чой Джанг Мул и младокът На Джок-Бонг, който е избран от ефирните същества Юнг да помага на останалите Каунтъри в лова на зли духове. Един ден, докато се занимава с поредния си случай, отборът е призован от Юнг с лоша новина – че в Корея са започнали серия от ритуални убийства, в които жертвите са убивани по особено жесток начин. В същото време, Каунтъри от съседен Китай бият алармата, че наскоро техен отбор е бил унищожен от много силни демони, които са обикаляли света и са поглъщали душите на стотици хора с хилядолетия. Така Со Мун, Мо Так и приятелите им се изправят срещу могъщ враг, пред който Шин и изчадията му бледнеят.

tvn_uncanny2_chposters1

По мое скромно мнение, вторият сезон на този сериал значително надхвърля първия като мащаб и замисъл. Действието вече не се свежда само до кварталните свади и опитите на героите просто да бъдат добри ловци на демони. Те вече са изправени пред морални дилеми и лични избори, които могат да повлияят на съдбата на целия свят. Границата между добри и лоши е значително размита и е добре, че сериите ни дават възможност да преценим кое е черно и кое – бяло, без да ни вместват в някакви готови морални ешалони. Байонг Джо значително е усъвършенствал образа на Со Мун и играе още по-уверено, отколкото в първия сезон – същото се отнася и за чаровната Со-Джонг Ким, която изпълнява ролята на Ха-На. Но голямата изненада са злодеите, които след като си разчистват сметките с Каунтърите в Китай решават да нападнат Корея и да се размножат като поглъщат наред душите на жертвите си. Сред тях най-запомняща се е играта на Канг Ки-Йонг, който има трудната задача да построи образа на кошмарния г-н Хуанг – прототип на древния демоничен злодей Пил-Куанг. И разбира се – най-запомнящият се от всички образи на падналия Ма Джо Сок, след случайно изкушение, се превръща от спасител на хора в най-могъщият демон, живял някога. Или ако трябва да завърша ревюто си с кратка оценка – за мен това е най-добрият сериал, който съм гледал за тази година…а дали ще остане така предстои да видим от следващите ревюта.

Ревю на доц. д-р Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор