Тъмното пророчество (Изпитанията на Аполон #2)

dark prophecy bg

Ето, че стигнахме и до “Тъмното пророчество”, втората книга от поредицата “Изпитанията на Аполон” и най-ново допълнение към митологичния свят на Пърси Джаксън, създаден от писателя Рик Риърдън.

Аполон е превърнат човек заради прегрешенията си спрямо боговете – а единственият му шанс да си върне божествеността е като открие митичните древни оракули, които отново могат да дадат бъдеще на героите, носещи в кръвта си наследството на древна Гърция и Рим. Заедно с Лио, Калипсо и механичния дракон Фестус, Аполон стига щата Индиана, дом на прословутото автомобилно състезание от 500 мили. Сега то е попаднало под властта на един от най-злите римски императори, някой, оцелял през вековете с повече от лична причина да мрази някогашния бог на слънцето…

Ще успеят ли Аполон и приятелите му да спасят Индианаполис от съдбата, сполетяла Рим в стари времена?

Ако харесвате “Скритият оракул“, първата част от поредицата “Изпитанията на Аполон”, излязла преди година и книгите за Магнус Чейс ви допадат, то няма причина да не станете фенове и на “Тъмното пророчество”. В него Риърдън забърква коктейла, който характеризира творчеството му от последните години – хумор с нелепи ситуации, древни легенди, пречупени през съвременния поглед и актуален коментар на някои социални проблеми, които вълнуват тийнейджърите в САЩ. Най-силната част от книгата е интригата между Аполон и римския император, която изненада дори мен с емоцията си. Останах доволен и от намесата на “Инди 500” в събитията, макар че като запален автомобилен фен хванах Рик в някои неточности 😀 А онези от вас, които се питат какво става с Мег, хлевоустата героиня от предната част – не берете грижа, тя се завръща, а освен нея на страниците на книгата ще видите и нови образи, някои познати, повечето не.

Сега остава да изчакаме и книга трета, в която ще се разкрие и последния от тримата зли императори на Рим, чието влияние е оцеляло и укрепнало чак до наши дни!

На български език “Тъмното пророчество” от Рик Риърдън се очаква да излезе на 30-ти юни.

Тагове:  

2 коментара за Тъмното пророчество (Изпитанията на Аполон #2)

 • Вили  :

  Знаете ли кога ще има откъс от 3тата книга от изпитанията на Аполон

  • Alexander  :

   Здравейте,

   Нямам представа. В момента работим по третата книга от поредицата “Магнус Чейс и боговете на Асгард” 🙂

Оставете отговор