Турнир на Примарсите в Warhammer Community!

lion el johnson

Симпатягите от сайта Warhammer Community организираха Турнир на Примарсите от популярната поредица за Ереста на Хорус. За тези, които не знаят, Примарсите са най-големите супергерои в далечното бъдеще на човечеството от играта The Horus Heresy, по която има написани десетки книги и имат способности, които далеч надхвърлят тези на космическите пехотинци, а те пък на свой ред са много по-силни от обикновените войници. Примарсите помагат на безсмъртния Император на Човечеството да обедини вида ни във враждебна галактика, пълна с опасни извънземни.

В първия кръг на който един срещу друг застанаха лоялистите на Императора, а изходът от битките се определи от зара по правилата на бордовата игра на Games Workshop. Лайън ел Джонсън и Леман Ръс, които се считат за най-големите съперници и в официалната история на поредицата за Ереста на Хорус, стигнаха до финала. Преди това Ел Джонсън спечели победи срещу Вулкан и Ферус Манус, който пък от своя страна беше спечелил срещу Рогал Дорн. Ръс, известен като Екзекутора на Императора, пък поднесе бомбата в турнира, като победи Ангела Сангвиниус в първи кръг, нещо, което предизвика силно недоволство сред част от феновете. Във втори Вълка надви Корвус Коракс.

Финалът повтори популярна битка от историята на сагата, в която Лъва и Вълка се изправят един срещу друг без да има категоричен победител. Този път обаче Лайън Ел Джонсън успя да спечели и така стана шампионът на Лоялистите!

Вторият кръг бе за Предателите, продали душите си на Хаоса. За разлика от Лоялистите, които се изправиха един срещу друг в Турнир, Предателите бяха юрнати едновременно на Арената, в стила на силите, на които се кланят. Конрад Курце, известен като Батман на Ереста, отпадна пръв, което е малко конфузен резултат, а след него рухна и Пертурабо. Лоргар, който е идеолог на злодеите в сагата, падна трети, което не е зле предвид имиджа му сред някои фенове на слабак, но не е и впечатляващо. Измамникът Алфариус бе следващият, напуснал надпреварата, а след него си отиде и магьосника Магнус. Красавецът Фулгрим, обичащ изкуствата, бе шестият напуснал битката за победата, на крачка от виртуалния подиум, на който обаче стъпи чумавият Мортарион. Ангрон бе последното препятствие пред Архипредателя Хорус към победата, но накрая и той бе нокаутиран и това остави някога най-любимият син на Императора начело на злодейската класация.

Тези турнири са супер забавни и се надяваме Warhammer да направят нещо подобно и за елфите от фентъзи света си от играта Total War 🙂

Horus_Master_of_Chaos

Един коментар за Турнир на Примарсите в Warhammer Community!

  • Alexander  :

    В трети кръг от Турнира Ел Джонсън е надделял и над Хорус и е спечелил Турнира на Примарсите!

Оставете отговор