Турнир за свръхестествени убийци

halloween
Дойде месец октомври! В него дните стават по-кратки, нощите по-дълги, над земята навява хлад, а голяма част от света се готви за Хелоуин, Нощта на Вси Светии, в която децата обикалят маскирани да търсят бонбони или да правят номера, без да знаят, че тази традиция идва от древните времена, когато келтите са владеели Британия и на тази дата са чествали Самхейн, празник, в който границите между световете на живите и мъртвите изстънявали. Точно за този месец сме подготвили и новия Турнир Дуели на Цитаделата, участниците в които няма да са герои, а някои от най-известните злодеи във филмите на ужасите, свръхестествени убийци, карали мнозина да се въртят до късно среднощ, неспособни да заспят след като са видели злодеянията им било на голям, било на малък екран, тайно от родителите си.
Ето кои чудовищни противници ще участват в нашата инициатива:
michael_myers
~ Майкъл Майерс /Хелоуин/
Никой не е съвсем сигурен какво точно не е наред на Майкъл Майерс, но една нощ на Хелоуин, когато е още дете, той си слага маска, взима голям кухненски нож и убива сестра си и гаджето й, след което го заключват в психиатрия, където е в почти кататонно състояние. Неговият лекуващ лекар, д-р Сам Лумис, прекарва години наред в опит да го върне на бял свят, а после още толкова, за да го задържи там, където е, защото се е уверил, че в главата на това дете се крие чистото зло. Когато Майкъл обаче пораства, той успява да избяга от клиниката, където е затворен и се връща в родния си град, за да довърши това, което е започнал…
Силите на Майкъл Майерс остават също толкова неясни колкото и причините за странното му поведение, макар да се носят слухове за страховити ритуали от келтските времена, донесени до наши дни. Той е майстор на дебненето, жесток и безмилостен убиец и изглежда безсмъртен, тъй като преживява всичко, което полицаите, д-р Лумис и отчаяната му сестра Лори хвърлят срещу него.
Но той не е единственият странен персонаж в нашия Турнир.
jason-f13
~ Джейсън Ворхийс /Петък 13-ти/
Историята на Джейсън започва тъжно – той е момче с изключително тежка умствена недостатъчност, което живее с майка си в лагера на езерото Кристъл, където те приемат млади хора, дошли на почивка, за да потънат в ритъма на страстите. Когато обаче отговорниците на лагера пренебрегват задълженията си и оставят Джейсън да се удави, докато правят любов, майка му никога не прощава и започва да мъсти, като убива всеки младеж в околността, отдал се на страстите си. А когато на престъпленията й най-после бива сложен край, самият Джейсън изплува от езерото, неубиваем и безмилостен, за да продължи делото на майка си. До ден днешен, не се е намерил някой, могъл да сложи край на серията му убийства, дори Фреди Крюгер или Джаред Падалеки, познат ни от сериала „Свръхестествено“.
Но Фреди ще получи още един шанс за това.
freddy_krueger
~ Фреди Крюгер /Кошмари на улица Елм/
Ако историята на Джейсън е по-скоро трагична, а тази на Майкъл потънала в мистерия, то не е трудно да се обясни откъде идват силите на Фреди Крюгер. Той е зъл, дори приживе, преди да стане на демон, убиеца от Спрингуд, чудовище, което посяга на малки деца. Трябвало е да срещне справедлива присъда, но проблеми с обвинението му позволяват да се измъкне. Вбесените родители взимат нещата в свой ръце и го изгарят жив. Това трябва да е краят на историята, но уви, е само началото. Обгорял и безплътен, Фреди се завръща в кошмарите на децата им и започва да ги убива – а когато умрат насън, си отиват и в реалността. Неописуемо жесток, измъчващ убитите от него дори след смъртта им, способен на обсебване, самият Фреди е истинският Кошмар на улица Елм, демон, чиято жажда за убиване и страдания остава неутолима.
Но в Турнира има още един участник, който може би е още по-извратен.
hellraiser-pinhead
~ Пинхед /Хелрейзър/
Когато се появява в края на първия от филмите на брутално кървавата поредица „Хелрейзър“, този демон просто е отбелязан като „водещ ценобит“, ръководител на мистериозен орден от извратени хиерофанти, които не правят разлика между болката и удоволствието. Заедно с подчинените си изроди, Пинхед, както става известен в по-късните части от серията, отвлича грешниците, отворили кубчето на Льомаршан в измерение на безкрайното страдание, където ги подлага на вечни мъчения. Някога той е бил военен, търсил границите на физическите усещания в реалността и отвъд, но след като бива благословен – или прокълнат, зависи от гледната точка – от бога демон Левиатан, Пинхед става безмилостен садист, която не спира да търси начини да отвлече някоя непредпазлива душа в Ада.
Но тук, в този Турнир, ще трябва да се потруди, за да го направи.
В първата битка от надпреварата на свръхестествените убийци безмълвният Майкъл Майерс ще се изправи срещу устатия и нагъл Фреди Крюгер.
Във втората битка един срещу друг ще застанат машината за убиване Джейсън и господаря на адските мъчения Пинхед.
Третата битка е финалът на Турнира и ще определи кой е Шампионът сред Свръхестествените Убийци.
Очаквайте сраженията им през уикендите на месец октомври, като идеята ни е последната битка да се състои точно преди Хелоуин!

Тагове:  ,

Оставете отговор