Трудното възстановяване на Дилън О’Брайън

dylan-obrien-scorch-trials-136227

Дилън О’Брайън е един от най-познатите и обичани млади актьори, за който вече сме писали не един или два пъти. През миналата година той определено ни привлече вниманието както със силното си представяне в “Лабиринтът: Последният кандидат”, както и с това, че даде гласа си на Бъмбълби в новия филм от поредицата “Трансформърс”. Причината затова не е само в добрата му игра и перфектна форма, но и защото знаехме, че завръщането му на големия екран бе много трудно, макар не всички да си даваха сметка, че изобщо е отсъствал.

Дилън изгрява в Холивуд със сериала “Тийн Вълк”, където неговият персонаж Стайлс на практика открадва вниманието дори от протагониста, изигран от Тайлър Поузи. По-късно идва ролята в “Лабиринтът”, където той става новата звезда на Холивуд. Изпълнението на главния герой Томас го постави на една нога ако не с Даниел Радклиф от “Хари Потър”, то поне с Логан Лърман от “Пърси Джаксън”. За съжаление обаче точно по време на тази роля Дилън едва не губи живота си.

dylansky

И до ден днешен не е ясно какво точно сполетява актьора по времето на снимките на “Последният кандидат”, но се знае със сигурност, че не е било приятно. Според някои слухове той бива смачкан от вагон по време на каскадата, по време на която скача в движещ се влак. Самият Дилън не говори затова и реже нахални журналисти, интересуващи се от морбидни детайли за инцидента.

Щетите обаче са били съкрушителни. Макар режисьорът Уес Бол бодро да заявява, че очаква Дилън скоро да се върне на големия екран, младежът се възстановява бавно, а снимките по продукцията биват прекратени. В деня, когато се свестява и вижда лицето си, актьорът си казва:

– Това е краят.

В действителност днес не можем да видим никакви видими следи от нараняването по Дилън, но той си знае най-добре, а и раните не са само физически. Смазващи панически атаки връхлитат артиста в дните, когато се лекува. Той дори не може да излиза от дома, а мисълта отново да се покаже пред хора го кара да се облива в студена пот. Подкрепа му оказва семейството, които остават до него в трудните моменти.

american-assassin-movie-dylan-obrien-6

В крайна сметка Дилън решава да се върне, за да заснеме екшъна “Американски убиец” с Майкъл Кийтън и така започва физическото му възстановяване. В началото и то като всичко останало е мъчно. Дилън отива сутрин на фитнес тренировка и внезапно получава образи за станалото по времето на снимките на “Последният кандидат” и всичко отива по дяволите. Треньорът му обаче се оказва свестен човек и в такива моменти просто го води на закуска, където актьорът събира мислите си. В крайна сметка всичко се получава перфектно, Дилън се справя отлично с ролята на Мич Рап и според колегите му, с които е работил по филма, преживяното като възстановяване му позволява по-убедително да изиграе ролята на млад агент, изгубил любимата си.

Следва обаче по-сериозното предизвикателство – Дилън да довърши работата си по “Лабиринтът”. Едва ли има някой, който би обвинил актьора, ако той бе отказал да се занимава повече с продукция, работата по която едва не го е убила. Дилън обаче показва силен характер и дори позволява сцената, на която е сниман преди катастрофата да попаднат във филма. Работата му като Томас е на същото ниво като в предните две части и той завършва достойно историята, показвайки, че талантът е по-силен от травмата.

dylanbee

В края на миналата година следва нова, по-приятна и не така натоварваща работа. Дилън О’Брайън получава задачата да даде гласа на Бъмбълби, култовия робот от поредицата “Трансформърс”, което и прави в началните сцени на филма, преди аутоботът да загуби гласа си. Така гласът на младия мъж прозвучава редом до този на легендата Питър Кълън, който озвучава великия Оптимус Прайм, а самият филм е едно същинско бижу, победител в наградите на Цитаделата за миналата година.

Надяваме се и за в бъдеще Дилън да има все така интересни проекти – било в “Трансформърс”, било в други произведения. Той е голям талант и както се доказва, голям характер. Затова и заслужава успеха си.

dylan-kolage

Статия на Александър Драганов

Оставете отговор