Третият филм за “Анабел” – в къщата на Уорън!

annabelle_ver2

След като “Монахинята” стана филм #1 в света след излизането по кината миналия уикенд, феновете на “Заклинанието” вече насочват вниманието си към шестия филм от вселената, а именно третата част от поредицата “Анабел”. Продуцентите на филма, който се очаква догодина, разкриха много вълнуващ детайл от сюжета, а именно, че хронологично той се разполага между първата и втората част на “Заклинанието” – и, което е по-интересно, действието ще се развива в къщата-музей на Ед и Лорейн Уорън!

Малко история затова защо тази информация е важна. Ед и Лорейн Уорън, изиграни във филмите от Патрик Уилсън и Вера Фармига, са реални изследователи на паранормални явления  (Лорейн е дори още жива) от близкото минало на Съединените Щати и основатели на институт по парапсихология, който търси доказателства за съществуването на демони и духове. Те придобиват известност, след като разследват случая с убийствата в Амитивил и последващите проявления на свръхестествени феномени, но са проучвали още много места, на които се твърди, че витаят призраци или нечисти сили, като част от тях са случаите със семейство Перон (вдъхновил първата част на “Заклинанието”), полтъргайста в Енфийлд (по който е заснета втората част) и, разбира се, куклата Анабел. Разбира се, във филмите на продуцента и режисьор Джеймс Уон тяхната роля е силно преувеличена, а феномените направени по-експлицитни, отколкото са били в действителност (както е и в римейка на “Ужасът в Амитивил” от Майкъл Бей), но е факт, че от всеки такъв случай те събират талисман, който остава в къщата им, която може да се посещава и като музей на паранормалното.

Един от най-плашещите талисмани в дома им е Анабел, макар в истинския свят тя да е била парцалена кукла, а не порцелановото чудовище, което познаваме от филмите. Това не е намалило истинската й сила – според Ед Уорън, тя е отнела живота на посетител в музея им, мотоциклетист, който нахлул в къщата с идеята да се присмее на изследователите и конкретно на парцалената кула. На същия ден, той катастрофирал фатално само на 100 мили от дома на Уорън.

В “Анабел 3” ролята на куклата ще се засили допълнително, както може да очакваме, като се очаква тя да влезе във взаимодействие с останалите зли сили, пленени в талисманите, така че може да очакваме истински пандемониум, по-лош и от този в “Монахинята”. Интересно дали и Валак, който във вселената на “Заклинанието” е идентифициран като демона от Амитивил, ще се намеси или ще остави куклата да бъде основна звезда във филма! Това ще разберем юли догодина.

Оставете отговор