Третата Национална Хари Потър Фен Среща

Третата Национална Хари Потър Фен Среща

автор: Sparhawk

 

Третата Национална Среща на “Хари Потър” феновете се състоя в следобеда на 24 ноември. Мястото, както и миналия път, бе замъкът “Софияленд”, а мероприятието бе организирано от ИК “Егмонт” и сайтовете “Аз-Детето” и “Потър Мания”.

Като по вълшебство за самата среща мрачното зимно време се затопли и позволи доста фенове да се съберат, независимо от учебния ден. Отново отлично впечатление направиха различните костюми на вълшебници от различните Домове или Диментори, които млади и още по-млади фенове бяха облекли, създавайки атмосфера и пъстрота. Пак имаше и организиран конкурс за куидич, игран на компютърна игра.

Голямото събитие обаче беше присъствието на Станислав Яневски, младия български актьор, който играе нашия магьосник Виктор Крум в четвъртия филм. Малко стреснат от френетичната подкрепа на родните фенове (и най-вече фенки) Станислав иначе бе много мил и търпеливо отговаряше на грамадните количества въпроси, с които бе затрупан и които варираха от въпроси относно работата по филма до такива за личните му взаимотношения с Ема Уотсън! Яневски истински изкефи “Хари Потър” – феновете, когато обяви, че “с удоволствие” би се дуелирал с Черния лорд Волдемор в последния филм по поредицата.

Така и третата среща на феновете на “Хогуортс” премина вълшебно, благодарение на добрата работа на организаторите и отзивчивостта на Виктор Крум.

Оставете отговор