“Трансформърс: Последният рицар” с над четвърт милиард долара приходи от премиерния си уикенд в глобалния бокс-офис

the last knight poster best

Трансформърс: Последният рицар” очаквано оглави премиерния си уикенд в глобалния бокс-офис, след като според прогнозни резултати печели приходи 265 милиона долара за целия свят. Петият филм от сагата за Роботите под прикритие, който най-вероятно ще е последен в поредицата за режисьора Майкъл Бей, взима лъвския пай от резултатите си в Китай, където печели около 850 милиона юана, равняващи се на 125 милиона долара. Премиерата на петия “Трансформърс” се състоя по-рано този месец именно в Поднебесната империя, където Майкъл Бей благодари на зрителите, че са най-верните фенове на неговата поредица.

Въпреки истеричния хейт срещу “Трансформърс” в либералните холивудски медии, “Последният рицар” печели уикенда и в Щатите, където вече е натрупал приходи от 69 милиона долара, от които 45 спечелени през почивните дни, а останалите – в сряда и четвъртък, когато продукцията излезе и за най-нетърпеливите. Трябва да се отбележи, че това е по-слаб резултат за продукцията от предишните части, поне за американския континент, но това не попречи на петия “Трансформърс” да изпревари комфортно “Колите 3” и “Жената чудо”, които поне според първоначалните резултати си разделят втората позиция за уикенда с по 25,1 милиона долара. “Жената чудо” като цяло има глобални приходи от над 650 милиона, като е много успешна в Щатите и не чак толкова в останалата част от света, докато “Колите 3” тепърва набират сила и вече имат общ резултат от 141 милиона долара.

Междувременно приключенията на трансформърите продължават и на малкия екран, като тази събота в Щатите бе излъчен десетия епизод от поредицата “Роботи под прикритие”, в който миниконът Фиксит успя да обърка направи такава шашма с екипа на Бъмбълби, че вместо да ги слее в един робот, прехвърли съзнанията им в погрешните тела. Тепърва очакваме сюжетът и там да става по-епичен, а освен това по-късно през тази година ще видим режисьорска версия на петия игрален филм, която ще е с до 40 минути по-дълга от видяното в киносалоните.

Засега обаче можем да кажем само – поздравления за “Трансформърс: Последният рицар” и добрите им резултати в световния бокс-офис!

Оставете отговор